:: Biografie

 AARON WINTER

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Winter & CruyffAaron winter werd geboren op 1 maart 1967 te Paramaribo.

Aaron is voormalig eerste-elftalspeler van Ajax. Hij voetbalde als middenvelder en had vaak een leidende rol. Verder voetbalde de oud-international in Italie voor Lazio Roma en  Internazionale ook speelde hij bij het Rotterdamse Sparta. 

Aaron heeft in totaal 469 wedstrijden gespeeld en 73 doelpunten gescoord. Verder speelde hij 85 interlands, waar 6 doelpunten uit kwamen. Aaron debuteerde in het Nederlandseltal op 25 maart 1987, hij stopte als interland in augustus 2002.

Aaron zit sinds november 2005 in de ledenraad van vereniging AFC Ajax. Hij is na Dick Schoenaker de tweede oud-speler in de ledenraad. Inmiddels heeft Aaron de cursus coach betaald voetbal gedaan. Hij is in December 2005 geslaagd voor de hoogste trainers cursus. Aaron is volgend seizoen (2006-2007) de nieuwe coach van Jong Ajax. De oud-international liep al stage bij Ajax en was tevens werkzaam als assistent bij het olympisch elftal. Winter tekent een éénjarig contract. Vorig jaar zat hij tijdens het WK jeugd in Nederland op de bank, naast Foppe de Haan en Wim van Zwam.

Aaron was in december 2005 met een paar andere ex-Ajaxcieden te zien in een aflevering van baantjer. Hij leverde een bijdrage aan de aflevering 'de Cock en de moord op de middenstip'.  

Er is een naar Aaron vernoemd veld in Lelystad. Hij is er opgegroeid en woont er ook weer. Op 23 november 2003 werd het veld officieel omgedoopt in een van johan Cruyff's 'Cruyffs Courts'. Jaarlijks zuller er evenementen als voetbaltoernooien worden gehouden. 

Aaron is op 29 juni 2007 in het huwelijk getreden met Yvonne Roose.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!