:: Biografie

ADJIEDJ BAKAS

:: Website 
www.dexter.nl

 

Adjiedj Bakas werd in 1963 geboren in Paramaribo. 

Adjiedj Bakas is directeur van 'Dexter BV', een bureau dat zich vooral bezig houdt met toekomstverkenningen en communicatievraagstukken.

Adjiedj legt een bijzondere belangstelling aan de dag voor diversiteit en bevolkingsvraagstukken. Kennis van de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten tussen mensen van verschillende culturen is een belangrijk thema voor Adjiedj. Daarbij koppelt hij visies op de toekomst aan een buitengewoon praktische instelling en probeert zo bij te dragen aan de vormgeving van het Ďnieuwe Nederlandí.

Als trendwatcher observeert en interpreteert Adjiedj ontwikkelingen in binnen- en buitenland en adviseert hij bedrijfsleven en overheid. Adjiedj is co-auteur van een twintigtal boeken over bovenstaande thematiek. Zo schreef hij 'Nieuw Nederland' (2004), 'Women at Work' (2002) en 'Polderpalet' (2000).

Maart 2005 verscheen de bestseller 'Megatrends Nederland'. Adjiedj  beschrijft in dit boek zeven megatrends die van belang zijn voor Nederland: - van natiestaat naar nieuwe tribalisering, - ontwikkelingen in technologie, - spiritualiteit en milieu, - religie is terug, - watermanagement wordt belangrijker, - het einde van de verzorgingsstaat, - van corporatieve democratie naar aandeelhoudersdemocratie, - van het ArgentiniŽmodel naar het nieuw VOC-model, en tenslotte - van calvinisme naar Aziatisering, islamisering en deseksualisering.

Adjiedj is recent veel in de publiciteit geweest en zijn ideeŽn voor megatrends genereerden veel media aandacht, onder andere in het NRC Handelsblad, Barend en Van Dorp en Nova. Ook heeft Adjiedj zich opgewerkt tot informeel adviseur van minister Rita Verdonk van Integratie en is vertrouwd met de politieke en economische top van Nederland.

Adjiedj's lijfspreuk is: 'Verschillen kennen, overeenkomsten zoeken'.

Op 13 mei 2011 verschijnt zijn nieuwe boek 'De Toekomst van Gezondheid' bij Scriptum. In dit tegendraadse boek rekent Adjiedj af met de somberheid over zorg. In Singapore is de zorg 3 keer goedkoper dan hier, dat kan hier dus ook. Hij brengt tien megatrends in kaart en komt met een agenda voor de toekomst van gezondheid en de zorgsector.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!