:: Biografie

 ALPHA BLONDY

:: Website 
www.alphablondy.info

 

Seydou Konť werd geboren in de Ivoorkust. 

Seydou werd vernoemd naar zijn opa. Hij groeide op in de Jula stam in Dimbokro, Ivoorkust. Zijn oma Cherie Coco bracht hem groot en omdat Alpha Blondy vroeger een opstandig kind was kreeg hij de bijnaam Blondy van zijn oma, wat haar interpretatie van het Engelse woord "bandit" was. Toen Alpha Blondy professioneel op ging treden, koos hij voor de naam Alpha, hetgeen het eerste letter van het Griekse alfabet is. De naam Alpha Blondy betekent daarom letterlijk "first bandit". 

Alpha Blondy studeerde Engels aan het Hunter College in New York. Naast zijn studie trad hij op in het Central Park en in diverse clubs in Harlem. Zo nu en dan werd hij in de clubs door de optredende bands uitgenodigd om Bob Marley covers te zingen in het Frans, Engels en in diverse West Afrikaanse talen.

Alpha Blondy brak door toen Fulgence Kass, een vriend van hem die bij de Ivory Coast Television werkte, ervoor zorgde dat hij mee kon doen aan de Premiere Chance talentenjacht. Al gauw daarna kwam Alpha Blondy in contact met producent G Benson die zijn debuut album 'Jah Love' in een dag opnam. Alpha Blondy treedt jaarlijks meer dan 200 keer op.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!