:: Biografie

 ANGELA ESAJAS

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Angela Esajas werd geboren op 30 september 1978 in Amsterdam. 

Angela Esajas volgde een opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool, nadat zij een opleiding had gevolgd aan De Nieuwe Amsterdam. 

Angela deed mee aan het televisieprogramma ‘Staracademy’ en ze speelde in 2004 in de musical ‘Home’. Zij speelde ook diverse hoofdrollen voor het schooltoneel en was als achtergrondzangeres te horen in de meidengroep ‘VIG’. Angela was in diverse televisieseries te zien waaronder ‘Blauw Blauw’ en ‘Baantjer’.

Angela heeft vrijdag 3 februari 2006, de finale van het Tros programma 'Superster' gewonnen en sleepte hiermee een presentatiecontract bij de 'grootste familie van Nederland' in de wacht. Een jaar lang mag Angela zich presentatrice van de Tros noemen. Voor de Tros gaat ze een aantal programma's presenteren. Onder andere met Martin gaus presenteerde zij het dieren programma TROS Asiel 5-daagse. En ze presenteerde vier weken lang het spelprogramma 'Piramide'. In de zomer van 2006 was Angela medepresentator van Bert Kuizenga in TROS Zomeravondcafé, waar zij de actualiteit behandelde.

Angela presenteert samen met Ron Boszhard het enige sport programma voor de jeugd: Z@ppsport. Zij wordt tevens het gezicht van sterren.nl, het digitale themakanaal van de Tros. Daar zijn 24 uur per dag Nederlandse artiesten te zien en te beluisteren. Angela voert in de studio gesprekken met artiesten en maakt muzikale reportages vanuit het land. Vanaf juli 2007 presenteert Angela samen met Ron Boszhard nieuwe afleveringen van 'Te land, ter zee en in de lucht'. Als co-presentatrice in dit langstlopende amusementsprogramma vangt ze de deelnemers op na hun spectaculaire races. 

Angela zit in een nieuwe meidengroep. Ze is samen met 100% NL-DJ Nienke Disco en nog twee andere dames hard bezig met de voorbereidingen van de act, zo meldt platenmaatschappij Diesel Joy Records op de website. Wie de twee andere vrouwen zijn, is nog onbekend. Ook de naam van de band blijft vooralsnog geheim. De eerste single van de meidengroep, die in februari 2008 moet uitkomen, gaat ‘The night’ heten.

Angela breekt tijdens een training voor het RTV Oost amusementsprogramma 'Toppers te Paard' haar been. Ze deed mee aan het programma, ondanks haar angst voor paarden. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek, dat Angela haar been op 3 plekken had gebroken. Haar scheenbeen, kuitbeen én enkel braken door de val.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!