:: Biografie

 ANGELIQUE

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Angelique Poeder werd geboren op 25 september 1971. 

Ondanks haar jonge leeftijd is zij al een heuse veteraan onder de Nederlandse zangeressen met ruim 25 jaar ervaring. Op haar 8ste stond Angelique al naast mama Suzie Poeder te schijnen in het Rotterdamse ‘De Doelen’. Haar broer Ettiene Poeder zit ook in de showbizz, hij is zanger en speelde de rol van Simba in de musical The Lion King.

Angelique veroverde unaniem een plek in de finale Soundmixshow 1990 met haar vertolking van Anita Bakers ‘You Bring Me Joy’. Na de finale kreeg ze een aanbieding van Joop van den Ende om in zijn Showbizcity te zingen.

Tijdens één van haar performances werd ze ontdekt door producer 'Cooly D' van de populaire groep 'Flip Da Scrip' waarmee ze ging werken aan een eigen album. Ook platenmaatschappij BMG toonde interesse in deze zeer getalenteerde zangeres en bood haar een platendeal aan. 

Onder de artiestennaam ‘Shanique’ bracht Angelique in 2000 bij BMG twee singles ('Spend Da Night' en 'Never wanna feel') en videoclips uit. Angelique deed toen al veel internationale podiumervaring op, maar ook in Nederland was ze naast TV optredens o.a. te zien op de 'TMF Showcase 2000' en de 'Megafestatie'. 

Angelique heeft door de jaren heen een veelzijdig repertoire ontwikkeld van swingende meezingers tot gevoelige Motown nummers. Haar unieke, warme stemgeluid en charismatische uitstraling maken van haar een ware entertainer.

In 2005 deed Angelique mee aan Idols. Helaas kwam er na Liveshow 9 een einde voor Angelique aan het Idols avontuur. Toch is de zangeres heel blij met een vierde plaats van de derde Idols serie. Tijdens de liveshow op 25 februari 2006 was het thema 'BigBand' en Angelique als oudste van de groep (34) heeft laten zien dat ze een top zangeres is, die zeker nu na het verlaten van Idols een hele mooie carrière tegemoet gaat! Go girl!

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.