:: Biografie

 ANITA DOTH

:: Website 
www.anitadoth.com

 

Anita Doth werd geboren in Amsterdam.

Iedereen die de naam Anita Doth hoort, denkt meteen aan 2 Unlimited. Met die wereldberoemde dance-formatie verkocht Anita wereldwijd ruim 20 miljoen albums en singles. En dan tellen we de 50 miljoen compilatie-albums waaraan 2 Unlimited een bijdrage leverde niet eens mee. Dankzij hits als 'Twilight Zone', 'No Limit' en 'The Real Thing' groeide Anita uit tot de onbetwiste 'Queen Of Dance'. 

In vrijwel elk land ter wereld, waaronder de Verenigde Staten, sleepten Ray en Anita een gouden en platina plaat in de wacht. In 1996 ging 2 Unlimited uit elkaar. Het gaf Anita de gelegenheid om te bewijzen dat ze meer kan dan zingen alleen. Ze deed televisie-ervaring op als gastvrouw van het TMF-danceprogramma 'Welcome 2 The Pleasure Zone' en presenteerde haar eigen muziekprogramma 'Anita & Friends' op Radio 538. "Leuke ervaringen", blikt Anita terug. "Heel anders dan zelf muziek maken. Voor TMF presenteerde ik vanuit discotheken en clubs, waar ik niet op het podium stond, maar tussen de dansende mensen. Plotseling beleefde ik de muziek van de andere kant."

Toch is er niets mooier dan zélf muziek maken. Anita wil laten zien dat ze als songschrijver en zangeres op eigen benen kan staan, en op eigen kracht successen kan boeken. Haar eerste solo-album (2000), voorafgegaan door de single 'Universe' levert het bewijs: Anita kŕn het! Het is een hele gevarieerde album, die helaas
flopte. Anita wilt ooit nog met een urban album uit komen. 

Sinds 2002 zingt Anita met Linda Estelle (ex-T.Spoon) en Des'ray (ex-2 Brothers on the 4th floor), als de Diva's of Dance. Naast hun eigen carierre zingen zij samen oude eigen nummers en dancemuziek uit de jaren negentig.

Anita werkt aan een nieuw soloalbum. Veel bekende deejays, onder wie DJ Chuckie en Armin van Buuren, hebben interesse getoond om mee te werken aan haar nieuwe CD. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe buhne-act met repertoire van 2 Unlimited en nieuwe nummers waarbij Anita wordt begeleid door een liveband. De nieuwe single en het nieuwe album van Anita Doth verschijnen in oktober 2008.

In juli 2008 komt het bericht dat Ray en Anita plannen hebben voor een reünie. Volgens het management van Anita staat het plan nog in de kinderschoenen. Het initiatief komt van Ray. 'Het moet een grote show worden met dansers en alles erop en eraan. Ook moet er een licentie worden afgesloten voor de naam 2 Unlimited met de Belgische eigenaren. En eindelijk is hetzover, in april 2009 komt er inderdaad een reünie. In de vorm ‘I love the 90’s – The party’. 13 jaar na hun split zullen Ray en Anita op zaterdag 11 april 2009 het podium van de Ethias Arena in Hasselt hun voorlopig enige reünieconcert geven.

Onder hun eigen namen brengen Ray en Anita januari 2010 de single 'In Da Name Of Love' uit. De eurosound uit de jaren '90 is naar de achtergrond verdwenen en duidelijk is dat Ray en Anita zich hebben vernieuwd en aangepast aan deze tijd. 

 

      © 2010 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!