:: Biografie

 ASHWIN MOHANPERSAD 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Ashwin Mohanpersad werd geboren op 4 april 1983 in Amsterdam, Nederland. 

Als zoon van de acteur Shanti Mohanpersad kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met de televisiewereld. In zijn vrije tijd is hij een verwoed tabla speler en ook voor een Michael Jackson dansimitatie is hij altijd te porren. 

Ashwin is begonnen met een rol in een grote internationale Coca Cola commercial, geproduceerd door de creative directors van
 Coca Cola (USA). Maar hij deed ook commercials voor onder andere Omo, en Honig. Ashwin speelde in de drama film 'Iris' een bijrol en speelde hij een rolletje in 'Goede tijden Slechte tijden'. Momenteel is Ashwin filmdirector in Hollywood.

In 1998 ontmoette Ashwin regisseur Will Wissink tijdens de casting van zijn vader Shanti, die een kleine bijrol in 'Dropouts' speelt. Hierop besloot Will om Ashwin mee te laten doen aan een screentest waarin meerdere 14-jarige Surinaamse jongens werden gecast voor de rol van Dennis. Ashwins natuurtalent bleef daarbij niet onopgemerkt wat uiteindelijk resulteerde in zijn filmdebuut, als het van huis weggelopen jongetje Dennis. De film ontving een gouden kalf nominatie op het Nederlands film festival in Utrecht.

Ashwin ontving op een film festival in The Czech Republic een prijs in de categorie 'beste jonge drama acteur'. In 2001 kreeg Ashwin een rol in de theater productie 'Lulu'. Ook speelde Ashwin een rol in de film 'Madame Jeanette' en de politie serie 'Spangen'.

Ashwin wilt het gaan maken in Amerika, hij word uitgenodigd door de Amerikaanse producente mevr. A. Elton, bij het gala van de 'Directors Guilds Awards' in Beverly Hills, Amerika. Daar is hij geintroduceerd bij diverse film producenten. Zo is hem een grote rol geboden door de bekende filmproducer Rob Johnson, bekend van onder andere de film 'The Ring'. Ashwin gaat een rol spelen in een action science fiction horror getiteld 'Ghosts in the camera'. De opnamen vinden in april 2006 plaats in Melbourne Florida. 

Ondertussen heeft Ashwin al heel wat beroemde sterren ontmoet in Amerika, waaronder R&B zanger Usher Raymond en de beroemde drummer Ricky Lawson (o.a. de drummer van Michael Jackson). Als het aan Ashwin komen Steven Spielberg, Bruce Willis, en Brad Pitt naar Suriname om daar een Hollywood film op te nemen. Hij heeft al verschillende scripts klaarliggen, waaronder het script over de Lalla Rookh, de eerste Brits-Indische immigranten die in Paramaribo aankwamen. Met Suriname als filmlocatie hoopt hij het toerisme op gang te brengen.

Binnenkort komt zijn eerste in Hollywood geproduceerde film uit: Ď4th and Goal'. Het waargebeurde verhaal over de allereerste blinde American Football speler ooit die een touchdown weet te maken. Mohanpersad is producer van de film en speelt daarnaast de rol van Jack Parker, de beste vriend van Lenni. Om te kunnen acteren en films te kunnen produceren in Amerika is het verplicht om lid te worden van de Directors Guild of America en de Screen Actors Guild. Via o.a. Quincy Jones is Ashwin geÔntroduceerd in de filmwereld.

 

      © 2009 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!