:: Biografie

 B.MICY

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Rayen Rodny Pinas werd op 15 juli 1985 geboren in het verre binnenland van sipaliwini, Suriname. 

B.MICY a.k.a. The raptile is al zijn hele leven lang bezig met muziek. Hij komt uit een muzikale familie samen met karanza, mr. Cool, Senka en Pater Vest (Faja Wowija). Samen met Nicolo en Don Kisto vormt hij 'Ghetto Soldiaz' de bekendste hip hop groep in Abrabroki. Zijn broer Baruca is een der bekendste reggae artiesten in suriname en zit in reggae groep 'The Warriors'.

In 2003 begon B.MICY met hip hop. In dat jaar werd hij tijdens de 'first anual HipHop Street Audition' derde. In 2004 verscheen zijn eerste engelstalige single 'Clubdance' op de verschillende zenders in Suriname, wat vele mensen en rappers een andere gedachte gaf over engelstalige muziek in suriname.

In 2006 kwam B.MICY uit met de single "Zeg Me Waarom" dat geheel suriname aansprak en een van de grootste singles in suriname in 2006 tot nu toe werd, dit lied gaat over het uitbannen van discriminatie en het opbouwen van suriname. 

B.MICY schreef geschiedenis door de ambassadrice van V.S. in suriname mevr. Marsha Barnes en presidentsvrouwe mevr. Liesbeth Venetiaan te laten swingen op hip hop music in hotel Krasnapolsky. Ook werd dit het eerste nederlandstalige lied dat ooit nummer een werd op 'Radio Koyeba' (Aucaanse zender).

Momenteel legt B.MICY de laatste hand aan zijn engelstalige CD die internationaal te kopen zal zijn (vooral binnen de caricom).

Zijn favoriete rapper is naast de legendarische rappers 2pac (R.I.P.) en B.I.G. (R.I.P.) de deff Jam baas JAY-Z. Met B.MICY zullen jullie in de toekomst veel te maken krijgen, want hij wordt al 'The Future of Surinam Hip Hop' genoemd. B.MICY is Ya Boy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.