:: Biografie

 B.I.G.

:: Website 
www.fbeyeproductions.nl

 

BIG, zo mag je de muzikale drie-eenheid Brown, Dakriet, Sopacua wel noemen. Groot in omvang en groot in entertainment waarde.

Het was Franklin Brown die enkele jaren geleden het idee opvatte een vocale supergroep te formeren, waarbij de beste disco- en dance classics van de afgelopen decennia vertolkt zouden worden. Franklin: " Beslist geen overjarige boy-band, maar een groep doorgewinterde professionals die het vocaal aankunnen de vervlogen Philly en Motown hits op een authentieke manier te vertolken, inclusief de voor die tijd zo kenmerkende ChoreografieŽn. 

Op zijn zoektocht naar de juiste collega's stuitte hij in het najaar van 2004 op Mark Dakriet. Druk bezig om na zijn succesvolle Replay periode zijn solo-carriere op poten te zetten, had Mark wel oren naar dit originele uitstapje. Hoe voor de hand liggend ook, een groep van dit formaat bestond in Nederland nog niet. Parallel met de voorbereidingen van zijn eerste solo-album in januari 2005, evalueerden de plannen in snel tempo en vonden zij in Danny Sopacua het zo felbegeerde derde groepslid. "Geen naam die qua bekendheid vooraan op de tong ligt" legt Mark uit met gevoel voor understatement "maar veruit de meest geschikte persoon voor de beoogde vocale balans". B.I.G. was geboren en een ruime periode van productiebesprekingen en repetities brak aan. 

In maart 2005 zag B.I.G. uiteindelijk het levenslicht en kon dat prima verdragen. De show staat als een huis en is gebouwd op een rotsvast fundament. Vernieuw(en)de arrangementen sluiten naadloos aan op de originele vertolkingen. Briljante muzikale vondsten gaan hand in hand met de oorspronkelijke songs. "Een show van B.I.G. geeft je het gevoel je beste dance-classics verzamel- album te draaien" licht Franklin fijntjes toe. B.I.G brengt je het beste uit dertig jaar disco- en dance geschiedenis, daar zorgen deze drie muzikale zwaargewichten wel voor ...

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!