:: Biografie

 BERGET LEWIS

 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Berget Lewis werd geboren in Amsterdam. 

Berget heeft een Surinaamse vader en een Britisch Guyanese moeder.

Berget werkte als zangeres samen met bijna alle grote namen in ons land. Om er een paar te noemen: Total Touch, Candy Dulfer, Ruth Jacott, Gordon, Trijntje Oosterhuis, The Golden Earring, Marlayne, Karin Bloemen. Daarbij zingt ze anoniem op talloze commercials voor radio en TV.

Inmiddels heeft Berget een reputatie opgebouwd als de meest internationale souldiva binnen onze landsgrenzen en dat is ook internationaal niet onopgemerkt gebleven.

In maart 1998 richtte Berget The Gospeltrain op, een koor dat bestaat uit topvocalisten uit de bands van o.a. Total Touch, Rene Froger, Marco Borsato, Gordon, Mai Tai, The Postman, Rosa King, Deante en Lois Lane.
De optredens van dit koor (met 5 man band) zijn een absolute sensatie. Een groot aantal podia en festivals waren hiervan getuige: Bevrijdingsfestival Amsterdam, Paradiso (2x), Racism Beat It, De Uitmarkt (98 en 99), Millenium Concert De Dam, Het Concertgebouw, Haarlem Jazzfestival en als voorlopig hoogtepunt: Het Northsea Jazzfestival.

Berget is regelmatig te zien en te horen op radio en tv, o.a. Denk aan Henk, De Uitmarkt 99, La La La Live, Paul de Leeuw, MTV, TMF, Absolutely Patty (samen met de bekende BBC presentator/musicus Jools Holland), Gordon Doorgedraaid, en Barend & Van Dorp. 

November 2000 was Berget te bewonderen tijdens het jubileumgala voor de KRO en in januri 2001 vormde haar optreden het hoogtepunt van het benefiet-programma 'Samen voor de Molukken'.

Haar royalty-debuut maakte ze tijdens de huwelijksinzegening van prins Bernhard jr. en Annette Sekreve, voor wie ze ook optrad tijdens hun weddingparty. Ook nam zij deel aan het huwelijksconcert voor Maxima en prins Willem Alexander in de Amsterdam Arena!

Inmiddels staat Berget aan het begin van een internationale platencarriere. Wanneer ze het toch niet kan laten het podium te beklimmen staat ze steevast met topmusici om haar heen. Naast The Gospeltrain brengt ze onder de naam 'The Berget Lewis Soul Explosion' een unieke 70-ties soul/R&B-show waarin ze haar favoriete nummers zingt van o.a. Whitney Houston, TLC, Destiny's Child, maar ook van Chaka Kahn en Aretha Franklin'. 

In 2004 stond Berget in de theaters met Angela Groothuizen en Julia Loko en tourde zij in december door het land in de Kerstshow van Karin Bloemen. Januari 2005 was Berget een van de grote sterren op het grote Giro 555 concert op De Dam, waar zij o.a. een duet zong met Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjť. Op 30 april 2005 zong Berget samen met de Gospeltrain voor Koningin Beatrix  ter gelegenheid van het feest rondom haar Zilveren regeringsjubileum.

In 2006 volgde het filmdebuut van Berget Lewis, wanneer zij een gastrol vervult in de film 'Bolletjes Blues', 23 maart 2006 belande de film in de Nederlandse bioscoop. Bolletjes Blues is de allereerste Nederlandse urban film, vol muziek, humor en romantiek. Het nummer 'It Donít matter' dat Berget in deze film zingt kwam op 3 maart 2006 uit op single en was de voorbode voor haar langverwachte solo-album.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank.