:: Biografie

 BEYONCE

:: Website 
www.beyonceonline.com

 

Beyoncé Giselle Knowles werd geboren op 4 september 1981 in Houston, Texas.

Samen met Kelly Rowland en Michelle Williams was Beyoncé uiterst succesvol. Het trio vormde tot september 2005 de populaire meidengroep 'Destiny's Child', die meerdere hits scoorde met nummers als 'Survivor', 'Bills bills bills' en 'Girl'. 

Beyoncé Knowles en Kelly Rowland zijn de enig overgebleven oorspronkelijke leden van de uiterst succesvolle R&B-groep Destiny's Child, die de afgelopen jaren talloze keren de hitlijsten heeft veroverd. Eind 2001 worden de activiteiten van de groep op een iets lager pitje gezet en krijgen de dames voor het eerst tijd om zich aan hun soloprojecten te wijden. Begin 2002 brengt Michelle Williams als eerste een soloplaat uit, 'Heart To Yours'. Aan het begin van de zomer volgt Beyoncé met de solo-single 'Work It Out', een old-skool funkplaat die duidelijk teruggrijpt naar de jaren zeventig.

In 2001 krijgt Beyoncé haar eerste hoofdrol in de MTV Film "Carmen: A Hip Hopera", gevolgd door de rol van Foxy Cleopatra in de film "Austin Powers 3: Goldmember", waarvan haar solosingle "Work It Out" het titelnummer van de film wordt. In het najaar van 2002 komt het debuutalbum 'Dangerously in Love' van Beyoncé uit en in 2003 scoort Beyoncé tot drie keer toe een Alarmschijf en wint ze vijf Grammy awards. Ze zingt in dat jaar tevens een nummer voor de soundtrack van de film "Bad Boys II". Ook in de liefde lijkt het de eeuwige vrijgezel Beyoncé eindelijk voor de wind te gaan; haar relatie met Jay-Z haalt regelmatig de bladen.

In 2003 is zij nogmaals op het witte doek te bewonderen. Deze maal als Lilly in de film "The Fighting Tempations". Haar laatste filmproject is de rol van "Xania" naast Steven Martin in de film "Inspector Clouseau". Begin 2004 duiken de leden van Destiny's Child weer samen de studio in voor de opnamen van het nieuwe Destinys Child album "Destiny Fulfilled" dat in november 2004 verschijnt. De eerste singles van dit album "Lose Your Breath" en "Soldier" zijn beiden redelijk succesvol.

Beyoncé werkt momenteel aan de film 'Dreamgirls'. De film is een remake van de gelijknamige Broadway-musical over de drie soulzangeressen Effie White, Deena Jones en Lorrell Robinson die zichzelf The Dreamettes noemen. Ze reizen van Chicago naar New York, waar ze grote sterren worden. Het sterrendom is Beyonce niet vreemd, van haar debuutalbum als soloartiest 'Dangerously in love' verkocht ze alleen al in de Verenigde Staten meer dan 4,2 miljoen exemplaren. Haar tweede soloalbum staat er helaas nog niet aan te komen. 

Beyoncé wordt ook geraadpleegd als adviseur bij het tweede album van kelly Rowland. 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars!