:: Biografie

 BLAXTAR

:: Website 
www.blaxtar.com

 

   Kevin de Randamie werd op 26 november 1977 geboren in Amsterdam.

Blaxtar komt uit een zeer muzikale en talentvolle familie. Zijn broer Glenn is de bekende rapper Typhoon, zijn andere broer O'Dog houdt zich onder andere bezig met de talkshow van 'Willie Wartaal', terwijl zijn zus Dinopha zangeres is in een jazzband.

 Op 9 december 2006 won Blaxtar de Grolsch Grote Prijs van Nederland, in de categorie HipHop/R&B ging hij  ervandoor met de hoofdprijs.

Blaxtar bracht in 2006 zijn album 'Ozmoses 1' uit. Met het meedoen aan de Grote Prijs dacht hij zijn album te kunnen promoten, hij had nooit gedacht om uiteindelijk ook nog te winnen. Met het prijzengeld (5000,-) dat Blaxtar heeft gewonnen kan hij mooi de opvolger van Ozmoses 1 maken.

Blaxtar is labeleigenaar van Raen Music. 

Blaxtar ging naar Suriname om aan het project 'Bolletjes Estafette' deel te nemen. Een project gerelateerd aan de film 'Bolletjes Blues'. Samen met MC Fit gaf hij rapworkshops aan jongeren. In maart 2007 deden ze hetzelfde project, maar dan in Curacao.

Voor velen voelt zijn debuut album 'OZMOSES' nog steeds als een nieuwe ontdekking, maar de Amsterdamse Zwollenaar heeft de opvolger al in de startblokken. Chronozbaal is naar eigen zeggen een album dat zich concentreert op het thema tweestrijd en ligt 18 januari 2008 overal in de winkels.  22 december 2007 was er een try out voor zijn nieuwe album in de Bitterzoet, tegelijkertijd vierde hij dat hij een maand eerder de respectabele leeftijd van 30 had bereikt! De tracks op Chronozbaal gaan over de strijd tussen 'het volgen van je intuÔtie of weloverwogen keuzes maken met je verstand'. De diepgang in zijn teksten is bedoeld om vragen op te roepen, en niet zozeer het antwoord te geven op maatschappelijke kwesties. Er bestaat niet ťťn waarheid, geen objectiviteit, alles is persoonlijk. Ook newcoming hip hop-artists begeleidt hij via zijn platenlabel Raen Music tot grotere hoogten. Toch doet Blaxtar niet alles alleen. Hij draagt misschien de ideeŽn van zijn projecten, maar hij werkt ook samen met anderen. Mc Fit heeft bijvoorbeeld een aantal tracks op Chronozbaal geproduceerd.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!