:: Biografie

 BRACE

Brace

:: Website 
www.bracemusic.nl

 

Brace wordt op 23 augustus 1986 geboren in Surabaya (Indonesië), als kind van Surinaamse ouders. Brace

Het gezin verhuist naar Nederland, waarna hij opgroeit in Amsterdam. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn familie: Brace’ vader is songwriter Eddy MacDonald, zijn broer zingt in de Nederlandse R&B-acts K-Shaw en VIP Allstars. Brace laat ook zelf op jonge leeftijd zien over een enorm muzikaal talent te beschikken: hij wint de talentenjacht van het Kwakoe Zomerfestival en behaalt de landelijke finale van de Kunstbende in Utrecht. 

Nadat rappers Lange Frans en Baas B hem vragen mee te werken aan de single ‘Moppie’ is zijn landelijke doorbraak een feit. Het nummer wordt een grote hit. Ali B onderkent het talent van Brace en neemt met hem ‘Ik ben je zat’ op. Ook deze single is een groot succes, waardoor er tegelijkertijd twee nummers in de top 5 van de Nederlandse hitparade staan waarop Brace als gastzanger prominent aanwezig is. Live maakt de Amsterdamse R&B-artiest grote indruk. Brace speelt een belangrijke rol in de uiterst succesvolle theatertour ‘Ali B vertelt het leven van de straat’ en weet keer op keer het publiek te imponeren. De VPRO-luisteraar maakte kennis met hem door een optreden in het radioprogramma ‘3voor12’, waarin hij ‘Vraag jezelf eens af’ zong (een nummer dat hij ook zingt in de theatershow van Ali B). Nederlandstalig, maar met een wereldgeluid! 

Brace heeft een gouden stem, is een rasperformer en weet een groot publiek te bereiken. Daarmee geldt hij als één van de belangrijkste exponenten van de nieuwe generatie Urban-artiesten in Nederland. Op zijn eerste single ‘Vraag jezelf eens af’ wordt hij begeleid door alle leden van de band van Ali B: een opvallende samenstelling, met beatboxer. In januari 2005 stond Brace op Noorderslag en naar aanleiding van zijn optreden met o.a. het nummer ‘Vraag jezelf eens af’ schreef NRC Handelsblad: “Brace zingt met prachtige stem een ingetogen, emotioneel nummer. Het is het mooiste moment van Urban Noorderslag!” 

September 2005 is zijn album 'Strijden' uitgebracht. Met de single 'Hartendief' en een superclip die daar bij hoort. Ook werd bekend dat Brace in het huwelijksbootje zal stappen, hij gaf toe dat het huwelijksaanzoek erg romantisch was. Verder wilde Brace niet veel kwijt over zijn verloofde of over zijn toekomstige huwelijk.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde datababk!