:: Biografie

CHRIS COMVALIUS

:: Website 
www.surinamstars.com

 

Chris Comvalius werd op geboren op Aruba.

Chris is geboren uit Surinaamse ouders. Ze heeft drie broers en is van een tweeling. Chris heeft een hele vrolijke, beschermde jeugd gehad op Aruba. Op haar vijftiende is zij naar Nederland gestuurd voor school en kwam op een kostschool terecht. Na haar opleiding heeft zij afwisselend in Aruba, St. Maarten en Nederland gewoond.

Chris is naast actrice ook onderwijzeres. Ze geeft les aan kinderen in het speciaal onderwijs.

Chris heeft zo ongeveer wel in alle Nederlandse soaps gespeeld, altijd kleine rolletjes. Daarbij heeft ze in een aantal musicals gespeeld en heeft ze een paar films gedaan, zoals 'In Oranje' en 'In het Zuiden'. Binnenkort komt 'Offscreen' uit, waar Chris ook een rol in speelt. Ook heeft ze in 'Weltevreden' gespeeld.

Chris is bekend geworden met haar rol in 'Goede tijden, slechte tijden'. Ze speelt de rol van Dorethea Grantsaan, een Surinaamse vrouw die heel veel ruimte inneemt, zowel fysiek als verbaal. Dorothea is een heel leuk karakter, omdat ze niet een doorsnee soap-type is. Ze is raar, ze is anders dan wat je doorgaans ziet. Ze heeft het hart op de goede plek, maar ze gaat er niet altijd goed mee om. In het dagelijks leven is Chris ook uitbundig en extravert. En dat vrolijke van Dorothea heeft Chris ook, maar wat ze doet met geesten daar heeft ze dan weer niets mee! In 2007 verlaat het personage van Chris de serie enige maanden, omdat Chris dan in een toneelstuk speelt dat gaat over de erotiek van de oudere vrouw. Maar zolang de makers van GTST het willen, blijft ze ook nog graag een lange tijd in GTST meedoen.

 

      © 2006 SurinamStars

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars! De best gerubriceerde databank!