:: Biografie

 CHRIS ROCK

:: Website 
www.SurinamStars.com

 


Chris Rock werd geboren op 7 februari 1966 in Andrews, South Carolina. 

Chris is de oudste van zes kinderen. Hij groeide op in Bedford-Stuyvesant, een deel van de New Yorkse wijk Brooklyn. Chris zijn vader, een Truckfriver (vrachtwagenchauffeur), was een man van de tucht die geen ongehoorzaamheid of onbeleefdheid van zijn zoon accepteerde. Of dit de reden is dat Chris een provocative komiek werd zullen we nooit weten, wel is het opvallend dat zijn stiefbroer een tijd lang het verkeerde pad heeft bewandeld.

 Chris was twaalf jaar lang standup-comedian. Zijn filmdebuut maakte hij in 'Beverly Hills Cop II' (1987). Daarna kreeg hij echter maar af en toe een belangrijke film aangeboden. De grotere titels zijn 'New Jack City' (1991), 'Boomerang' (1992), 'Doctor Dolittle' (1998), 'Lethal Weapon 4' (1998) en natuurlijk 'Nurse Betty'(2000). Daarnaast behoorde hij gedurende drie jaar tot de vaste bezetting van het humoristische tv-programma 'Saturday Night Live' en maakte hij spotjes voor Nike. Hij bracht verder (op zijn eigen komische manier) verslag uit van de presidentsverkiezingen voor het programma 'Politically Incorrect'. Ook heeft hij een boek geschreven ('Rock This') en twee humorplaten uitgebracht. 

Naast alle ongein doet Chris serieuze pogingen geaccepteerd te worden als serieuze acteur. Zo was hij te zien als dertiende apostel in Kevin Smith's 'Dogma' en als huurmoordenaar in Neil LaBute's 'Nurse Betty'. Dat ging niet heel succesvol dus besloot Chris in 2001 maar weer terug te keren naar zijn geliefde komedie genre met 'Down to Earth'. In 2005 is hij te horen als Marty de zebra in 'Madagascar'.

In 1996 trouwde Chris met Malaak Compton. Samen wonen ze in de buurt waar hij opgroeide: Brooklyn. 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars! De best gerubriceerde databank!