:: Biografie

 CLIFTON BRAAM

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Clifton Braam werd geboren op 26 januari 1968 te Paramaribo, Suriname.

Clifton is de zoon van Harold Braam, een van de bekendste moppentappers die Suriname ooit heeft gekend, die op 12 mei 2008 op 71-jarige leeftijd plotseling is overleden. Vader Harold werd vooral bekend door zijn radioprogramma's voor AVROS, zijn inzet voor het Sranantongo en zijn humor. Clifton is getrouwd met Ingrid Berkleef, hij heeft een zoon van 15 jaar Djiovani Clifton.

Clifton is werkzaam bij de SRS als Communicatie Manager. Hij werkt al 23 jaar bij de radio. Hij begon bij 'radio KBC' en vervolgde bij 'Mart radio Amsterdam' en toen bij 'radio SRS'.

Verder is Clifton ook toneelspeler en acteur, bij 'MIX MAX' en 'de Acteurs van Suriname' en cabaretier/acteur bij 'Cabaretgroep 1 en 1 is 3'. Hij heeft onder andere geacteerd in 'Kon Hesi Baka' (toen 7 jaartjes jong), de Surinaamse kinderfilm 'Sjommie', de Nederlandse kinderfilm die opgenomen is in Suriname 'de Taxi van Palemu' en in de drama 'Holland ano Paradijs'. Met 1 en 1 is 3 heeft hij meer dan 55 afleveringen geschoten, verder deed hij mee aan 4 Holland Tours. Clifton is verder Hoofd PR van de Organisatie NAKS en ook ondervoorzitter van het theaterbestuur van NAKS.

Clifton maakte zo`n 30 reclamespots voor TV. Momenteel is hij in Suriname op TV te zien in 'Owrupokuman Fu sranan' en het enig Surinaamse kwisprogramma 'Take A Chance'. Clifton is in 2003 en 2005 uitgeroepen tot toneelspeler van het jaar en in 2006 tot TV acteur van het jaar. Sinds 1989 is hij ieder jaar weer in Nederland om zich bezig te houden met muziek (Ai Sa Si jaren terug) en nu met toneel, MC en radiowerk.

De drie grappigste mannen van Suriname komen voor een nieuwe theatertour in november naar Nederland. Wie anders dan Clifton Braam, Glenn Huisden en  Lucien Vriese, die samen de theatergroep 1+1=3 vormen. Jawacafe Entertainment i.s.m. Doksaproductions presenteren 1+1=3 'Holland tour 2008' op 29 november en op 6 en 7 december 2008. De show zal een Javaanse tint hebben en zal ook gericht zijn op de Surinaamse Javaanse gemeenschap in Nederland, maar natuurlijk is iedereen welkom, laat de organisatie weten. 

Clifton speelt ook een rol in de film 'Suriname'. Op donderdag 24 maart 2011 gaat de film van Rodney Cheuk-A-Lam in premiŤre. De film gaat over een drugsdealer, gespeeld door Rodney Cheuk-A-Lam, die zijn leven wil beteren en terugkeert naar Suriname om goudzoeker te worden. Het is voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis dat een Surinaamse speelfilm, direct na zijn release, de Nederlandse bioscopen haalt. Suriname is tevens de eerste Surinaamse filmproductie die in TBL Cinemas in Paramaribo zes weken lang volle zalen heeft getrokken.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!