:: Biografie

 CLIFTON OVERMAN

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Clifton Overman werd geboren op 12 januari 1971 in Paramaribo, Suriname.

Clifton is een creatieve geest met een passie voor koken en muziek.

 Na in 1992 zijn koksopleiding afgerond te hebben, heeft hij in verschillende restaurants van verschillende niveaus in Amsterdam zijn ervaring opgedaan. Dit beviel hem zeer goed, maar de drang naar nog meer ontwikkeling, om ook verschillende takken in de foodbranche te leren kennen bleef hem bezighouden en bracht hem in de instellingskeuken, waarover hij zelf zegt, interessant maar niet voor lang. Dus na deze korte periode maakte hij de overstap van praktisch koken naar het ontwikkelen van producten.

 Hij kwam na zijn culinaire carrière terecht op het hoofdkantoor van Nestle Nederland. Waar hij op de product ontwikkeling afdeling bekend werd met het ontwikkelen en demonstreren van nieuwe gerechten. Na een korte periode in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk meegewerkt te hebben aan het vernieuwen van Nederlandse Maggi recepten, is hij vernieuwend en creatief denken tijdens zijn Nestle periode anders gaan toepassen, en heeft het hem er toe gezet om in april 2007 met zijn eigen bedrijf te starten 'Eat and Jam'. Met zijn bedrijf wil hij een nieuwe beleving van koken gecombineerd met muziek neerzetten d.m.v verschillende projecten. Op dit moment gebeurd dit niet zonder succes.

Na verschillende  artikelen en interviews in  o.a. Dagblad De Pers, stromen de aanvragen binnen. Met zijn eerste project waarin hij op spectaculaire wijze samenwerkt met een DJ en MC heeft hij vele al aangenaam verrast. Nederland bewuster maken van het belang van een goed voedingspatroon en life style, met flink wat entertainment dat is zijn motto. Deze workshops en aanpak hiervan krijgen op dit moment erg veel  media aandacht, en tevens geniet deze food artist al aardig wat populariteit onder de jongeren.

 Er is een nieuw talent opgestaan die de balans van moderne kok en tevens presentator fantastisch neerzet. Zijn workshops zijn een absolute aanrader voor velen, educatief energiek en vernieuwend.

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank.