:: Biografie

 DJ CHUCKIE

DJ Chuckie

:: Website 
 www.djchuckie.com

:: E-mail 
info@djchuckie.com

 

 

 Clyde Sergio Narain werd op 25 juni 1978 geboren in Paramaribo, Suriname. 

Op zijn zevende verhuist hij naar Nederland. Daar mengt hij zijn Caribische roots met elektronische dansmuziek. Hij zet muziek op cassettes van radiopiraten en televisie, verknipt de tapes letterlijk met een schaar en maakt zo zijn eerste remixen.

Chuckie start op zijn viertiende met het draaien als dj, eerst met hulp van een cassettedeck, een platenspeler en een versterker en daarna met een mixer die hij van zijn moeder cadeau krijgt. Zijn eerste optreden is in 1993 tijdens een feest in het Haagse Voltage. Naast het dj'en verdient Chuckie de kost als kapper. Met het verdiende geld bouwt hij zijn platencollectie op. Samen met zijn oudere broer organiseert Chuckie zijn eerste feesten. Als snel wordt hij geboekt voor dansfeesten door het hele land waaronder grote evenementen als Heineken Fast Forward, Innercity, Pleasuredome en Dance Valley. De dj draait niet alleen platen maar produceert ook zijn eigen breakbeats en herkenningsthema's. Zijn eerste underground dancehit is het nummer Da Partycrasher (met invloeden uit hiphop en raggamuffin).

Meerdere singles volgen, zoals Caribbean Drumz (met elementen uit Caribische blaasorkestmuziek) en Latin Feeling, nummers die op vele compilaties terechtkomen. Chuckie start zijn eigen platenmaatschappij en zijn eigen publishingbedrijf. Zijn eerste project voor het label is de formatie RMXCRW waar hij als 'executive producer' bij betrokken is. DJ Chuckie is vaak te horen bij het nationale radiostation FunX dat door een grote groep autochtone maar vooral ook allochtone jongeren beluisterd wordt.

DJ Chuckie draaide in januari 2004 op Noorderslag te Groningen. Met zijn eigen singles 'Je Doet' en 'Ballen Tot We Vallen' haalt hij de Nederlandse Top 40. Voor de succesvolle groep K-Liber maakte hij de pakkende remix van hun hitsingle 'Viben'. In december trekt DJ Chuckie in samenwerking met de grootste Nederlandse urban- en danceorganisatie 4N/ID&T door het land met The Dirty Dutch Tour waarmee hij te zien is in o.a. Matrixx, 013 en Asta. Chuckie wordt tijdens de Mobo Award '04 (een speciale prijs voor urban acts) verkozen tot beste DJ.

Het muzikale thema van de tournee is het nummer 'Nu Ga Je Dansen Klootzak' dat in de lente 2005 op single uitkwam. The Dirty Dutch Tour werd in september afgesloten met een groots optreden in de Heineken Music Hall.

Kortom, DJ Chuckie is een technisch zeer vaardige dj die zowel in Nederland als in het buitenland succesvol is met een energieke mix van hiphop, r&b, latin, disco, house, ragga, pop, rock, garage, jungle en electro. Met de single 'Ballen Tot We Vallen' scoort hij een van zijn grootste hits.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!