:: Biografie

 DJ KID


:: Website 
www.dj-kid.com

:: Website 
kid@dj-kid.com

 

  Sergio Zaandam is  DJ Kid.

In de jaren 90 is DJ Kid actief geweest als radio DJ bij het lokale radiostation Airpeace FM in Almere. Hij groeide verder als club dj en was vanaf 1992 tot 1995 de lokale held van Almere. In deze periode maakte hij juist zijn grote doorbraak in Amsterdam tijdens het eerste concert van BLACKSTREET in de Escape. Vanaf toen was hij niet meer weg te denken op alle grote feesten en events. 

DJ Kid heeft door zijn opvallende draaistijl veel waardering weten te krijgen van het uitgaand publiek. Zijn mixstijl is creatief en verfrissend te noemen. Als een van de vaste deejays van Club Timeless in Amsterdam zorgde hij samen met DJ Michel elke zondag er voor dat de bezoekers uit hun dak gingen. DJ KID was ook te horen als een van de mix djís van New Dance Radio in Amsterdam. 

De optredens van DJ Kid bleven niet onopgemerkt. Een van de grootste clubeigenaars van Zurich Zwitserland deed DJ Kid een aanbieding om elke week in Club Cubanito in Zwitserland te draaien. en tot de dag van vandaag elke zaterdag heen en weer vlieg tussen Amsterdam en Zurich. In 1996 werd hij gekozen tot de beste "Welcome to The Pleasure Zone DJ" door TMF. 

De jaren daarop in 96/97 werd DJ KID vervolgens tot beste urban dj gekozen. Al gauw volgde New York, Miami, Freeport(Bahamas), Belgie, Duitsland, Spanje, Italie, Suriname, Bahrain en Dubai. DJ KID was een van de eerste djís in Nederland die een microfoon gebruikte om tijdens het draaien te mcín. Een nieuw fenomeen was ontstaan in Nederland. DJ Kid was niet alleen deejay maar ook artiest en entertainer.

DJ KID is door niemand minder dan Montell Jordan bekroond tot de Nederlandse FunkMasterFlex toen hij in Nederland was voor de promotie van zijn eerste cd. Usher heeft een persoonlijk verzoek ingestuurd bij BMG voor DJ KID om de DJ te zijn bij zijn show in de Paradiso. DJ KID heeft op bijna alle afterparties opgetreden van artiesten als LILíKim, Ja Rule, Jagged Edge, Blackstreet, Aaliah, Destinyís Child in Zurich, Mary J Blige in Zurich, Puff Daddy Victory Tour, Brandy en Ray J in Zurich.

DJ KID is ook de grondlegger van Nederlands eerste Urban Internet Radio Station namelijk ROYAL RADIO.

In 2000 kwam hij uit met zijn eerste mix-tape genaamd "FACE-OFF" op de Amerikaanse manier met freestyles van Suga Cane, waar hij ook een grote hit mee heeft gehad in de club scene (canít fool mine), VJ/Rapper Glase waren de twee freestyle rappers op deze mix-cd. In 2002 over spoelde hij Nederland en Zwitserland met zijn volgende mix-cd "The CASTLE". Wederom gebruikte hij Nederlandse rappers om hun shit te spitten. Mc Pryme(King Bee), MVP, Alpha Child & Jung C, Jay-O (John Wijdenbosh ďCostaĒ). DJ Kid kwam in 2005 met de spetterende mix-tape's "THE MONTANA FAM". Dat was een knal jaar voor DJ KID. 

In 2003 zorgd DJ KID voor een ware hype als hij aan Nederland wordt voorgesteld in de hit commercial 'ZOENE ZOENE MAAK ME GEK' van Dubbelfrisss. Deze commercial stond in de top 3 van de Gouden Loekie 2003, en zat met zijn lieve Puppie in de HALVE FINALE van de Gouden Loekie 2004. 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!