:: Biografie

DJ SWITCH

:: Website 
www.dj-switch.com 

 

Joey Flu werd geboren in Amsterdam.

Switch was 15 jaar toen hij zich voor het eerst aan de draaitafels waagde. Geïnspireerd door zijn vader die ook DJ, ontwikkelde hij een grote liefde voor muziek. Switch begon met het verzamelen van platen en liet zijn talenten zien op kleine feesten. De Hip Hop scene in Amsterdam was nog niet zo groot, maar desondanks ging hij helemaal op in het turntablism: hij gebruikte de draaitafels als muziekinstrument. Hierdoor ontwikkelde hij zijn talenten als turntableist en heeft hij de naam ‘DJ Switch’ verdiend. 

DJ Switch is een van de eerste DJ’s in Nederland die zijn platen ruilde voor de digitale evolutie van turntablism genaamd 'Final Scratch'. Door de Final Scratch heeft Switch zijn muziekcollectie behoorlijk vergroot. Van Hip Hop tot R&B, Classics, (Latin)House, Ragga en vele andere stijlen. Hij past zijn stijl en muziek voor elk soort publiek, bij elke sfeer aan. Dit maakt dat Switch zowel specifieke stijlen kan draaien, maar ook een eclectic DJ kan zijn.

Nu Switch bekend is in het Amsterdamse uitgaansleven, draait hij niet alleen nationaal maar ook internationaal: Duitsland, Zwitserland, België, Aruba, Curaçao en Amerika. Hij heeft voor bekende en grote artiesten gedraaid zoals Rah Diggah, Ja-Rule, Red man, Method Man, 50 Cent, Dialated people, Jeru the Damaja, A+, Bizz Markie, Rahzel, J Rock, Postmen, Mobb Deep, Epmd, Ali B, Yes R, Brace, Corey, Jay Colin, Perry Miss, Cyhper, Merage, Capri, THC, 1106, Urban Awards en nog veel meer. Ook produceerde hij de muziek voor modeshows zoals Karl Kani en Nike.

Momenteel draait Switch in clubs, op feesten, festivals en diverse evenementen. Daarnaast geeft hij wekelijks DJ workshops op zijn eigen DJ School in Breda en op diverse middelbare- en muziekscholen. Naast het DJ'en produceert hij muziek voor rapgroepen en dansgroepen. Ook heeft hij in samenwerking met DJ Skillz de eerste officiele nederlandse mixtape site opgezet genaamd getyatape.com. Hij is ook DJ van de bekende standup komedie groep freshwagon (Najib amhali, Murth mossel, Jan Jaapvan der Wal, Roue Verveer). Last but not least is hij ook nog onderdeel van een dynamische DJ Duo genaamd Kings bestaande uit DJ Turne en DJ Switch, bekend van het back to back (om en om) draaien tijdens het DJ'en. 

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!