:: Biografie

 DALORIM WARTES

:: Website 
www.surinamstars.com

 

Dalorim Wartes werd geboren op 29 november 1991 in Amsterdam, Nederland. 

Dalorim's vader is in Suriname geboren en zijn moeder in Slovenie. Beide ouders wonen in Nederland en Dalorim is hun enigs kind. Een stukje van Dalorim's  roots ligt dus in Suriname. Dalorim maakte voor het eerst kennis met Suriname in 2001. Hij vond de mensen, de natuur en het lekkere klimaat zeer prettig. Dalorim bezoekt regelmatig zijn vaderland. 

Muziek en theater in algemeen spelen een belangrijke rol in zijn omgeving. Dalorim's moeder is muziek docente en dirigente. Dalorim zelf laat op jonge leeftijd zien over een enorm muzikaal en theatraal talent te beschikken. Als kind volgde hij een dans opleiding bij de Dans academie van Lucia Marthas en later volgde hij een dans opleiding bij de Nationale ballet Academie. In die tijd heeft hij meegedaan aan grote musical producties zoals 'Oliver', 'Kruimeltje'. 

In 2004 won Dalorim de finale van de Kunstbende in Amsterdam. Ook heeft hij regelmatig opgetreden als zanger en rapper op verschillende podias. Momenteel is Dalorim leerling van de middelbare school. 

In maart 2006 heeft Dalorim na 3 maanden de opnames afgerond van VPRO serie 'De taxi van Palemu'. Een fantasie verhaal over de 12 jarige Palemu en de 14 jarige Haley, die met hun taxi door Suriname rijden en spannende avonturen beleven. Hij heeft een geweldige tijd gehad tijdens de opnamen in Suriname. Ook heeft hij daar  beroemde acteurs ontmoet zoals Borger Breeveld (die zijn opa in in de serie speelt), Glenn Huisden, Helen Kamperveen., Mike Libanon, Farida van de Stoom en Maud Loth.

Op theater gebied acteert Dalorim bij 'Be at The Media'. Ze werkte aan een productie over kindermishandeling. 

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!