:: Biografie

 DHERL DEEKMAN

:: Website 
www.minstrelproductions.nl

 

Dherl Deekman werd in 1972 geboren in Paramaribo, Suriname. 

 Naast zijn studie pedagogiek aan Inholland, presenteerde hij 4 jaar het kinderprogramma 'Basta' op de Amsterdamse televisiezender AT5. Dit programma is elke werkdag te zien om 10.00 en om 14.00 uur. Verder is Dherl met zijn eigen band ‘Minstrel’ druk bezig een album op te nemen.  

Z’n liefde voor muziek begon al vrij vroeg, maar nam pas echt vorm aan in 1986 op een schoolfeest. Toen vormde hij samen met twee gabbers uit de buurt een groep onder de naam ‘Scorpio’. Na optredens in buurtcentra volgden er al snel optredens op de grote podia in Amsterdam: Paradiso, Melkweg, Aknathon en in Utrecht: Tivoli en Cartouch. Na een jaar stapte hij uit de groep om zijn eigen ding te doen.

Dherl hield van hiphop, maar had heel erg de behoefte om instrumenten te bespelen en te zingen. Vanaf toen is hij liedjes gaan schrijven en is hij muziek gaan maken in zijn homestudio. Zo heeft hij een eigen stijl en sound ontwikkeld.

Dherl heeft de laatste jaren in verschillende projecten gewerkt. Ten eerste heeft hij een muziekstudio opgezet in jongerencentrum Royal. Ten tweede was hij zanger en producer van de band Magistraal. En verder heeft hij regelmatig muziek geproduceerd voor hiphop-groepen zoals ‘A.R.K.’ (Amsterdamse Rijm Kanibalen), ‘Rukshun’ en ‘Funky Fresh’.   

Stevie Wonder, Bob Marley en Curtis Mayfield zijn zijn grootste voorbeelden, omdat hun muziek gewoon een verhaal vertelt. Dherl vind het belangrijk dat zijn muziek ook een verhaal vertelt. Daarom heeft hij zichzelf en de band 'Minstrel' genoemd: de troubadour die van stad tot stad trekt om nieuws en vermaak te brengen. Dherl is van mening dat muziek daar het beste medium voor is. Want woorden alleen kunnen nog zo leeg klinken, maar in combinatie met één of meerdere instrumenten magistraal.

Z’n muziek in de band ‘Minstrel’ klinkt oud, maar ook modern en is een fusie van verschillende stijlen. Van klassiek, soul, ragga tot hiphop. Dus hou www.minstrelproductions.nl de gaten. 

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars!