:: Biografie

 DIANA BAVING

:: Website 
www.bdcosmetics.com

 

Diana Baving werd geboren op 3 maart 1963 in Amsterdam, Nederland.

Diana's vader is van Surinaamse afkomst en haar moeder is Nederlandse. 

Diana is vanaf 1989 werkzaam in de visagie, cosmetica en entertainment branche en is eigenares van het bedrijf 'BD Cosmetics'. Diana werkte als model, danseres en make-up onderneemster bij ‘TROS Popformule’ met Linda de Mol. Naar aanleiding van haar goede werk voor Popformule werd ze ook gevraagd door de AVRO, TROS, VPRO en VERONICA. Na dit werk begon Diana met produceren van Fashion Shows en Cosmetica en Styling producten. Ook creerde ze haar eigen TV programma ‘Night Vibes’ en 'Vibes’ dat werd gepresenteerd door Katja Schuurman en Froukje de Both. 

Begin 2005 kwam Diana als make-up onderneemster en cosmetica specialist op het idee om 'BD Cosmetics Lounge' op te richten. Hierbij gaat het naast de verkoop van cosmetica in eerste aanleg om een visagie-opleiding voor de getinte huid. Met dit idee gekoppeld aan een visagie-opleiding en het opzetten van werkervaringsplaatsen voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, is in mei 2005 de hoofdprijs gewonnen in de 'Social Venture Competition' van het Ondernemershuis Amsterdam Zuidoost. De jongeren voor het project zijn geselecteerd via 'Stichting Mi oso es mi kas', een begeleidingsproject voor jonge tienermoeders in Amsterdam zuid-oost. Met een make-up corner annex Beauty speciaalzaak zal BD Cosmetics Lounge op een creatieve en ondernemende wijze in een behoefte van onderwijsinstellingen en het publiek voorzien. Daarnaast is het de bedoeling dat de visagisten uit het bestand bij bedrijven gedetacheerd worden.

Diana is ook van de stichting 'Just Breathe'. Just Breathe is een stichting specifiek voor jongeren, jonge tienermoeders met een afstand tot de arbeidsmarkt afkomstig uit Amsterdam zuidoost. Diana werkt samen met een sterk, enthousiast, deskundig en ervaren projectteam Erick Schoop en Manon Thomas. 

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars!