:: Biografie

 DJINTI

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Djinti werd geboren in Suriname. 

Djinti is geen naam, het is wat hij is! Djinti is schilder, dichter en muzikant. Hij werkt het allerliefst met kinderen, dit doet hij dan ook met veel plezier bij 'Stichting Tiri'. Deze stichting houdt zich bezig met kunstactiviteiten, voor ouderen maar ook voor kinderen. 

Als Djinti schilderles geeft laat Djinti de kinderen volkomen vrij. Je moet hun geest vrij laten, zegt hij. Daarnaast geeft hij schildertherapie aan ouderen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond. Djinti is een man van het volk. 

Djinti schrijft ook gedichten en zet ze om in zang met muzikale begeleiding. Samen met Sumedi (piano backing) en Gilles (percussie) vormen zij het poŽtische trio 'Tiri Ofra Fri'. Dit trio kenmerkt zich door veel Afrikaanse invloeden.

Djinti heeft een CD 'Alafiri' uitgebracht. Djinti's compositie Mama is terug te vinden op de CD Kotabra van 'Kaseko revisited', gezongen door Oscar Harris. 

Djinti's boodschap is: 'Ontdek de stilte', die hoef je niet ver te zoeken. De stilte is een fenomeen dat in iedereen is, ja ook in de lawaaimaker. Maar de meeste mensen, ook in Surinaamse kringen, verkeren in dwaling. Met die boodschap wil Djinti de mensen wakker schudden. In Djinti's visie en kunstzinnige uitingen is de stilte alles: de grote creator, de vrijheid, de meester die je schoolt, maar ook een gevaarlijk wapen van de mens. Hij is van deze waarheid overtuigd. En dus ook zeker van zichzelf.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!