:: Biografie

 DON DIEGO POEDER

:: Website 
www.dondiegopoeder.com

:: Website 
info@dondiegopoeder.com

 

Don Diego Rivelino Alfredo Poeder werd geboren op 3 april 1972 in Rotterdam.
 

Aantal wedstrijden: 27, Waarvan gewonnen: 24, Waarvan KO: 18.

Titels: 2005: Nederlands kampioen cruisergewicht, 1997: wereldtitel World Boxing Union, 1993: zilver tijdens het EK-zwaargewicht, 1993: Nederlands kampioen zwaargewicht, 1992: Nederlands kampioen zwaargewicht.

Don Diego Poeder is een bokser van wereldformaat. Don Diego is huidig Nederlands kampioen in het cruisergewicht, ex-Nederlands kampioen zwaargewicht en ex-wereld kampioen van de World Boxing Union.

Middels Master classes voor boksverenigingen en Business boxing voor het bedrijfsleven kunnen zowel boksers als niet-boksers gebruik maken van de kennis en ervaring van Don Diego Poeder. Master classes betreft individuele coaching en groepstrainingen voor boksers die hun techniek willen verbeteren. Business boxing is een ludiek programma voor bedrijven die zich met hun organisatie op een originele wijze willen voorbereiden op de uitdagingen van de markt waarin zij actief zijn.

Don Diego heeft op Eerste Kerstdag 2005 helaas op punten verloren van Ismail Abdoul, de huidige houder van de Benelux-titel in het cruisergewicht. In de zeer spannende wedstrijd ging Ismail tot driekeer neer, maar helaas gaf de scheidsrechter geen 8 tellen. Don Diego kijkt uit naar een revanche.

Don Diego heeft tijdens het Big Boss Boxing Profgala op zaterdag 10 september 2005 in het Topsportcentrum te Rotterdam in de prestatiewedstrijd om de Nederlandse titel een zeer overtuigende overwinning behaald op de ervaren en krachtige Brit John 'Buster' Keaton. Na een paar mooie combinaties ging de Brit binnen twee minuten KO.

Don Diego heeft tijdens het Big Boss Boxing Profgala op zaterdag 26 maart 2005 in het Topsportcentrum te Rotterdam een overtuigende zege geboekt op Konstantin Prizoek. Don Diego dwong de OekraÔner in het gevecht in het cruisergewicht in de derde ronde tot opgave. Don Diego maakte vooral indruk met goed voetenwerk en snelle stoten, vooral met zijn linkervuist. Drie keer ging Prizoek in de beginfase van het ongelijke gevecht naar de grond. Voor de toen 32-jarige Poeder was het zijn 23ste zege in 25 profpartijen.

Een rapportage van de rentree van Don Diego was op zaterdag 26 maart te zien in de uitzending van NOS Studio Sport. Hij is nu echt terug, absoluut. In deze partij was hij nog een beetje te gretig. Daardoor raakte hij soms door zijn adem heen. Dat is nog een kwestie van onwennigheid.
De volgende wedstrijd vindt waarschijnlijk plaats in maart 2006. Don Diego bokst dan of tegen de Belg Ismail Abdoul om de Benelux-titel in het cruisergewicht of tegen de huidige houder van de Europese titel.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!