:: Biografie

 EBON-E

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Benito Tam werd geboren in Amsterdam. 

Benito begon zijn carrière in de tweemansformatie 'Ebony Impact'. De groep stond bekend om zijn spetterende live-optredens waar zang en dans op een originele manier met elkaar werden gecombineerd. De groep gold als een mooie opstap, maar beide leden besloten uiteindelijk toch hun eigen weg te gaan. Benito is zich vanaf dat moment Ebon-E gaan noemen, een verwijzing naar Ebony Impact, maar anders geschreven om aan te geven dat hij een andere weg wilde inslaan.

De Nederlandse alleskunner Ebon-E timmert na het duo-project 'Ebony Impact' succesvol aan de weg als solo-artiest en scoorde inmiddels de hits 'On My Way', 'How Will I Know' en 'Pride and Joy' met dancehall koning Beenie Man. De grote doorbraak volgt begin 2005 met 'Niks is wat het zijn moet', een single met Negativ.

Bij sommige mensen kan men al bij het eerste gezicht zien dat zij iets bijzonders met zich mee dragen. Niet alleen blinken zij uit in al wat een mens nodig heeft om tot aangenaam gezelschap bestempeld te worden, zij blijken ook te beschikken over de meest uiteenlopende artistieke kwaliteiten. De 22-jarige Ebon-E is een persoon die zeker behoort tot de hierboven genoemde categorie mensen. Naast een gouden stem bezit dit jong talent o.a. over een onmetelijk dansvermogen en een uiterlijk waar menig jongedame het warm van krijgt.

"Een ruwe diamant" zo omschrijft producer Rutti, met wie Ebon-E momenteel in de studio bezig is nieuwe songs op te nemen voor het debuut album, de stem van deze artiest. (Rutti heeft o.a. gewerkt met The Fugees, Blackstreet, Boyz II Men en het Nederlandse Sat-R-Day.) Het nummer "On My Way" is de eerste single van dit album. Deze aan "UK Garage" gerelateerde pop/dance plaat heeft een krachtig, direct in het geheugen op te slaan refreintje, dat na het eenmaal gehoord te hebben, niet snel uit het geheugen verdwijnt.

"In de tweemans-formatie waar ik voor de start van mijn huidige solo carrière in zong, genaamd 'Ebony Impact', heb ik veel impact weten te geven aan de begrippen show en entertainment, maar op de één of andere manier voelde ik dat deze formatie nou net niet te bieden had wat ik wilde. We besloten ieder onze eigen weg te gaan en aanvankelijk bleef Ebony een soort tweede naam voor mij. Ik besloot de spelling een klein beetje te veranderen om de nieuwe draai aan mijn werk te benadrukken. Vandaar dus de naam "Ebon-E" aldus onze nieuwe ster.

Ebon-E verzorgde in 2003 de zang in de superhit van RMXCRW, "Turn me on". In 2004 scoort hij een solohit met het nummer "Pride and Joy", waarop de wereldberoemde artiest Beenie Man op meedoet.

De elementen show en entertainment heeft hij met zijn nieuwe aanpak zeker niet achterwege gelaten. Het tegendeel zelfs, dat zult u horen en zien bij zijn daverende optredens, waarbij de dansshow continu wordt gecombineerd met ware live (geen playback voor Ebon-E!) gezongen songs.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!