:: Biografie

 ELVIRA SWEET

:: Website 
www.elvirasweet.com

 

Elvira Sweet werd op 12 december 1957 geboren te Amsterdam. 

Elvira studeerde pedagogiek en werkte daarna in verschillende functies in de welzijnssector. Ze begon als lerares in Paramaribo en heeft daarna ook onder andere als beleidsmedewerker jongerenwerk en manager Research en Development bij een welzijnsinstelling in Zuidoost gewerkt. 

Vanaf 1998 zit Elvira in de Amsterdamse gemeenteraad. De functie die zij bekleedde voordat ze Stadsdeelvoorzitter van Stadsdeel Zuidoost werd, was regiomanager van de Amsterdamse Thuiszorg, in Amsterdam Noord. 

Elvira is voorzitter van het dagelijks bestuur in stadsdeel Zuidoost. Haar politieke carrière startte ze als raadslid bij de centrale stad. De belangrijkste motivatie voor haar om politiek actief te zijn, is het teweeg brengen van maatschappelijke veranderingen. Als portefeuillehouder Coördinatie Sociaal-Economische Vernieuwing, Economische Zaken, Arbeidsmarktbeleid, Algemene Zaken, Veiligheid, Communicatie is er nog genoeg te doen in Zuidoost.

Elvira was van april 2002 tot april 2010 stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost. Ze liet weten het na acht jaar genoeg te vinden. Ze gaat vanwege privé-omstandigheden iets anders doen. Volgens de politica wilde haar partij, de PvdA, wel dat ze nog een termijn door zou gaan. 

Elvira is begonnen met 'EMS Consultancy'. Naast het adviseren van instellingen in de publieke sector is zij vooral actief geweest als dagvoorzitter, procesbegeleider, trainer en coach. Verder heeft ze een groepscoachingstraject opgezet waarbij vooral aandacht wordt besteed aan werken met meer passie. Binnen dit concept worden mensen gestimuleerd om op basis van professionele en levenservaring met meer bevlogenheid hun werk te doen. Verder blijkt dat de leidinggevende een belangrijke rol speelt bij het verkrijgen van meer plezier in het werk. In dat kader wordt nu ook een traject ontwikkeld gericht op inspirerend leiderschap.

Elvira wil actief worden in de provincie Noord-Holland. Ze staat op de tweede plaats van de conceptkieslijst van de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen. In provinciaal bestuur, een bestuurslaag tussen de gemeenten en de rijksoverheid, wil zij een steentje bijdragen aan onder meer de discussie over cultuur. De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 2 maart 2011. 

Na 2 maart zal Elvira haar bedrijfswerkzaamheden combineren met het Statenlidmaatschap. Indien haar partij voldoende stemmen behaald maakt zij kans op een bestuurdersfunctie. 

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de beste gerubriceerde databank!