:: Biografie

 ERIC VAN SAUERS

:: Website 
www.ericvansauers.nl

 

Eric van Sauers werd geboren in 1964 te Utrecht, Nederland.

Eric van Sauers "je liegt"Eric is geboren uit een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader, die reeds lang zijn gescheiden. Hij heeft een zus Mariëlle van Sauers die bekend is geworden met acteren en het schrijven van toneelstukken, een halfbroer en een hele reeks halfzusjes.

Eric van Sauers studeerde in 1993 af aan de toneelschool in Amsterdam. Ondanks aanbiedingen van enkele toneelgezelschappen wilde hij even iets anders doen dan toneel. Dat 'even iets anders' duurt nu vijf jaar.  

Een jaar na zijn afstuderen sluit hij zich aan bij de Comedy Train, een standup-comedy groep. Ze spelen op biljarts in cafés en later in Toomler, de eigen comedyclub, en theaters in het land.

Als acteur is Eric van Sauers wel te zien in televisie series. Hij heeft vaste rollen in onder andere 'Bureau Kruislaan' en speelt diverse gastrollen in 'Pleidooi' en 'De Millecam-show'.  

Zijn laatste wapenfeit is een rol in de komedie 'Au' (1998) van Theo van Gogh. Geen van de omroepen wil of durft deze serie uit te zenden. Verder schrijft Eric teksten voor kinderseries op televisie en levert hij tekstuele bijdragen voor de programma's van Sylvia Millecam en Gert-Jan Dröge.

Sinds 1996 is Eric eindredacteur van het satirische televisieprogramma 'Dit was het nieuws'. Na het winnen van het Cabaretfestival in 1997 krijgt hij de kans om zijn acteer en stand-up ervaringen te combineren. Het resultaat was te zien in zijn eerste avondvullende voorstelling die in oktober 1998 in premičre ging.

In 1996 start het TROS programma "Dit Was Het Nieuws", een satirisch televisieprogramma gebaseerd op het BBC programma "Have I Got News For You". Eric wordt daar aangesteld, samen met Koos Terpstra, als onafhankelijk eindredacteur. Een taak dit wordt uitgebreid als hij in 2003 ook voor het programma " De vrienden van Van Swieten" de eindredactie op zich neemt.

Momenteel is Eric bezig met zijn huidige theaterprogramma "Liegt". Liegt is augustus 2005 genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs: Neerlands Hoop. Samen met Kees Torn is hij hiervoor genomineerd. 

Ook is Eric bezig met de derde reeks van 'De Vrienden van Van Swieten', en opnames voor de nieuwe film van Eddy Terstall "Sextet: De nationale bedverhalen". Dit zijn een zestal verhalen over de liefde. Samen met de film Simon vormen ze onderdeel van Terstall's trilogie over de vrijheden van de hedendaagse Nederlandse samenleving.

 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars!