:: Biografie

 ERNESTO HOOST

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Ernsto Hoost werd geboren op 11 Juli 1965.
 
*TITELS*
I.K.B.F. World Lightheavyweight Champion
I.S.K.A. World Lightheavyweight Champion
K-2 GRAND PRIX '93 Champion
K-1 WORLD GP '97 & '99 & 2000 & 2002 Champion
K-1 World GP 2001 in Melbourne Champ
K-1 World
*RECORDS*
110 Fights - 93 Wins - 16 Losses - 1 Draw - 61 KO's

Holland / Vos Gym / Kickboxing  
Lengte: 189 cm - Gewicht : 106 kg

 
Maandenlang keek Ernesto uit naar zijn laatste partij op Nederlandse bodem. Hij wilde perse wraak nemen op Bob Sapp, die in 2002 tweemaal op discutabele wijze te sterk was voor Mister Perfect. De kans om die smet op zijn carrière weg te poetsen, werd de viervoudig K-1 wereldkampioen echter onverwachts ontnomen. Zijn Amerikaanse opponent ging, ondanks dat hij een meerjarig contract heeft bij de K-1 organisatie, niet akkoord met de financiële voorwaarden om te vechten in Nederland. En dat terwijl hij gewoon aanwezig was bij de persconferenties en ook verscheen tijdens de openingsceremonie van de 'K-1 World Grand Prix' op 13 mei 2006. Ongelofelijk. Ernesto zag het helemaal niet aankomen en had zich echt wat anders voorgesteld van het laatste optreden in zijn thuisland. Hij wilde dolgraag iets rechtzetten tegen Sapp, want de onderlinge verhoudingen kloppen van geen kant volgens Ernesto. 
 
In allerijl stemde Peter Aerts, die net weer in training was voor een tweekamp op 3 juni in Seoel, met een gevecht tegen Ernesto, opeens stonden de twee grootste Nederlandse K-1 vechters uit de geschiedenis tegenover elkaar in de ring. Maar het was meer een demonstratie wedstrijd. 
 
Ernesto kan terug kijken op een mooie en sportieve carrière. De viervoudig kampioen heeft in 2006 voor het laatst deelgenomen aan de K-1 Grand Prix finale in japan. Ernest is ongekend populair in Japan en tienduizende huilende fans namen afscheid van Ernesto. Hij kreeg een staande ovatie, bloemen en twee gouden bokshandschoenen, overhandigt door Sem Schilt. Een afscheid wat past bij een winner!
 
Ernesto heeft zijn eigen biografie. 10 mei 2011 werd het boek 'De Kickbokser' gepresenteerd.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!