:: Biografie

 ERNST-PAUL HASSELBACH Ü

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Ernst-Paul Hasselbach is geboren op 23 mei 1966 in Paramaribo. Hij overleed op 11 oktober 2008 in Noorwegen.

Ernst-Paul heeft een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder.

Vanwege het werk van zijn vader, landbouwkundig ingenieur voor de Nederlandse regering, woont Ernst-Paul in zijn jeugd op verschillende plaatsen over de wereld. Na 15 jaar eerder al in Amsterdam te hebben gewoond, gaat Ernst-Paul in 1985 vanuit Vancouver terug naar Amsterdam. Hij studeert aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en daarnaast Engels aan de Vrije Universiteit. In 1992 start hij als freelance journalist, vertaler en redacteur, onder andere bij uitgeverij Junior Press te Naarden. Hiernaast blinkt Ernst-Paul uit op het gebied van sport. Hij is gediplomeerd tennis- en squashleraar en was ook actief als turn-, rugby- en basketbalcoach. Hij stopte abrupt met sporten om zich geheel op zín journalistieke carriŤre te concentreren. 

Ernst-Paul was vanaf 1992 actief als freelance journalist/vertaler/redacteur. Ernst kwam terecht bij Net 5 en SBS 6 en presenteerde daar 'Reportage' en 'Expeditie Robinson', (hij noemt zichzelf the Godfather van dit programma en is inmiddels aan de tiende editie van het programma bezig). In 2005 maakte Ernst-Paul Hasselbach de overstap naar de Nederlandse televisiezender Talpa, daar presenteerde hij onder andere Expeditie Robinson en Wondere Wereld. Vervolgens kwam hij terecht bij RTL.

Ernst-Paul is getrouwd met Gracia Witteman (dochter van presentator Paul Witteman), het stel heeft samen een dochter Uma. Zijn vrouw en dochter vergezelden hem twee maanden lang tijdens de laatste twee opnameperiodes van het programma Expeditie Robinson in MaleisiŽ en op de Filippijnen. Dat was een harde eis voordat hij een jaar eerder overstapte naar Talpa. Dat hij daar zo'n punt van maakte kwam vooral omdat hij de geboorte van zijn dochter, die zes weken te vroeg ter wereld kwam, heeft gemist. Hij zat nog aan de andere kant van de wereld. Dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Het heeft heel lang geduurd voordat Gracia hem dat vergaf. Zoiets mag gewoon nooit meer gebeuren. Ernst-Paul heeft nog twee zoons uit eerdere relaties. Ernst woont in Haarlem.

Ernst-Paul heeft in Suriname, IndonesiŽ, Kenia, Amerika en Canada gewoond. In Canada en Nederland heeft hij verscheidene sporten op topniveau gespeeld.

Ernst-Paul is op zaterdag 11 oktober 2008 omgekomen bij een auto ongeluk in Noorwegen. Hij was daar voor de opnames van het RTL-programma '71 graden Noord'. Ernst-Paul zat samen met een 26-jarige Belgische productie-assistente in de auto, die door onbekende oorzaak in de buurt van het plaatsje Lom van de weg reed en in een rivier terecht kwam. Hulpdiensten haalden de twee uit de auto maar reanimatie mocht niet meer baten. RTL heeft besloten de opnames direct te stoppen. Het hele team komt terug naar Nederland. Aan 71 Graden Noord namen vijf bekende Vlamingen en vijf bekende Nederlanders deel. De opnames van het programma waren een week aan de gang.

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!