:: Biografie

 ETIENNE POEDER

:: Website 
www.synergymusic.nl

:: E-mail
poedervormig@hotmail.com

 

EtiŽnne Poeder komt uit een muzikaal gezin en heeft sinds zijn jeugd een grote passie voor muziek. Zijn moeder is de zangeres Suzie Poeder en zijn zus stond bijna in de finale van Idols 3, Angelique Poeder.

EtiŽnne volgde de opleiding Sociaal Wetenschappelijk Informatica aan de Universiteit van Amsterdam. Hij kreeg zanglessen van Rudy Duurvoort en volgde pianolessen aan de Muziekschool Amsterdam. Tevens kreeg hij zang-, dans- en acteerlessen van onder anderen Jimmy Hutchinson, Lucia Marthas en Carline Brouwer. 

EtiŽnne heeft een eigen studio waarin hij voor beginnende artiesten soul, funk en hiphop nummers schrijft en produceert. Ook geeft hij muzieklessen aan de jeugd. 

Ooit trad hijzelf op met soulnummers, onder andere op het Kwakoe Festival. Voor zichzelf maakt hij voornamelijk Gospelmuziek, maar voor het aanstormend talent laat hij zich beÔnvloeden door muziekstromingen als Soul, jazz en Hiphop. 

Ettienne was ooit kandidaat in 'Star Academy' en hij deed mee aan RTL's Idols. Hij belande bij de 50 laatste kandidaten, maar daarna lag hij eruit, hij zou te weinig kans maken om een Idol te worden. 

Joop van den Ende dacht er anders over en zorgde voor zijn grootste doorbraak. Hij werd uit 3500 auditanten gekozen voor de rol van Simba waarna hij een intensief opleidingsprogramma volgde aan The Lion King School. Hij kreeg uiteindelijk de hoofdrol in de Nederlandse Walt Disney productie. De rol die hij kreeg was die van de jonge onbevangen Simba. 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!