:: Biografie

 FAJA RHYTHM BRASSBAND 

:: Website 
www.frbb.nl

 

Faja Rhythm Brassband is op 15 januari 2006 opgericht door Iwan Koswal.

 

 

De allereerste spelers waren; Tyron, Clifton, Guillermo, Safiro, Michael, Wesley, Arantus, Rivanilio en Nigel deze spelers hebben vele optredens voor Brassband Brotherhood mogen uitvoeren. Brassband Brotherhood was zo succesvol (bijna dagelijks optredens) en had zo een hoog niveau, dat de meeste leden zelfstandig zijn begonnen of zijn overgestapt naar een andere brassband. Een aantal van deze spelers hebben de groep helaas verlaten. Desondanks wensen wij van Faja Rhythm Brassband ze veel succes. 

 

Na een korte terugval is er een nieuwe drum en dansgroep aan de slag gegaan met de brassband. Faja Rhythm Brassband behoort nu tot de top van de Nederlandse brassbands. Het bewijs daarvan word elke dag geleverd, tijdens onze optredens door het hele land door.

 

Het doel dat gesteld wordt door Faja Rhythm Brassband, is om verder uit te groeien tot een semi-professionele band, waardoor de leden met andere brassbands in binnen en buitenland uitwisseling trajecten kan gaan uitvoeren.

 

Faja Rhythm Brassband heeft momenteel twee groepen, een drum afdeling en een dans afdeling. Sinds de samenwerking met Parbo Brassband is onze muziekstijl en zijn onze danspasjes sterk verbeterd. De drummers hebben geleerd wat show is en hoe ze dat in uitvoering kunnen brengen. Bij een show met je instrumenten horen ook dans pasjes, die gepaard gaan met standaard beats en breaks.  De danseressen danste eerst standaard brass dansjes, en nu dansen zei een mengelmoes van Afrikaanse dans, Street Dance en Aleke Awsa. Bij een aantal leden bestaat er ook interesse om met blaasinstrumenten aan de gang te gaan. Carawan Bell die de leiding heeft van onze afdeling in Suriname, zal de blaassectie van Faja Rhythm Brassband begeleiden. 

 

Faja Rhythm Brassband brengt een allround repertoire ten gehore en is bij uitstek geschikt voor uw bruiloft, huisfeest, bedrijfsevenement, of op grote evenementen. Maar ook op schoolfeesten. De band weet van ieder evenement een feest te maken, met opzwepende ritmisch muziek. Met hun spectaculaire muziek treden zij op in binnen en buitenland. Faja Rhythm verzorgt ook percussieworkshops voor bedrijven, instellingen en particulieren

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!