:: Biografie

 FAREISA JOEMANBAKS

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Fareisa Rouella Joemanbaks werd op 2 oktober geboren te Paramaribo.

Fareisa is Miss India Suriname (2006) en Miss India Worldwide (2007) en professioneel buikdanseres. 

Als alles volgens planning verloopt, is Fareisa, in december 2007 te bewonderen in de film 'Saiyaan Chitchor' van de regisseurs Soeniel Sewnarain en Bindranath Tiwari. In de tweede week van september vertrekt ze naar India, waar een aanvang gemaakt wordt met de trainingen en aaneensluitend de opnames voor de film.
   Fareisa vind het een bijzondere eer en het biedt de mogelijkheid om Suriname uit te dragen. Veel mensen in India weten niet hoeveel hindostanen er wonen in Suriname. Ze heeft intussen een aanvang gemaakt met de voorbereidingen voor de film Saiyaan Chitchor. Haar filmdans, die zij voor het overgrote deel zelf choreografeert, vordert goed. Omdat ze op professioneel niveau danst, heeft de organisatie de verantwoordelijkheid voor de choreografie bij haar gelegd. In India zal gewerkt worden aan de verdere afronding. Het wordt filmdans met buikdanselementen daarin verwerkt. Fareisa heeft nooit eerder geacteerd. 
 In de periode dat ze in India vertoeft, zal ze afreizen naar Zuid-Afrika om als gast een vierdaags Indiaas festival bij te wonen. Verder gaat ze ook richting San Fransico voor de kroning van Miss India Fiji.

Haar ouders zijn Ravi Joemanbaks en Sita Chotkan. Fareisa heeft een zus Rouafsa, die in Nederland studeert. Als kind groeide ze op te Saron. Daar heeft zij heel leuke herinneringen aan. Een van de leuke dingen is dat een groot deel van de familie woonde in dezelfde straat, Slangenhoutstraat, waar zij nu nog woont en na school was het altijd leuk spelen met nichtjes. Het feit dat Fareisa in een niet-hindostaanse maar gevarieerde omgeving is opgegroeid, heeft haar het voorrecht geboden van jongs af aan respect op te brengen voor andere rassen. Tv kijken, op stap gaan met vrienden en dansen zijn haar hobbyís. Dansen doet ze ten minste drie uur per keer. Fareisa is een echte lekkerbek die graag snoept, ze is God dankbaar dat ze niet hoeft te letten op calorieŽn, want ze houd echt van snoepen, lekkere zoete dingen, ze eet liever geen vlees.

De buikdanseres kwam in aanraking met buikdansen door haar moeder. Haar moeder vertelde dat ze als kind graag buikdanslessen wilde volgen bij 'Yasminka', maar dat mocht niet van haar ouders. Ze spraken hier veel over en als er een voorstelling was op TV of video clips of zo dan keken ze ernaar en bespraken het. Zo raakte ze geÔnteresseerd in deze dans. Ze koos voor de Turkse buikdans die qua ritme verschilt van de overige stijlen. Het buikdansen op zich, de bewegingen et cetera zijn in grote lijnen hetzelfde, maar omdat de Turkse muziek een sneller ritme heeft en pittiger is, zijn de bewegingen ook pittiger. Het buikdansen helpt haar om te gaan met te grote druk. Tijdens de driedaagse buikdansworkshop waar zij in juli 2007 lessen verzorgde, leerden ongeveer 80 dames de beginselen en een professionele buikdansact van Fareisa.

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!