:: Biografie

 FARIDA VAN DEN STOOM

:: Website 
www.allfarida.com

 

Farida van den Stoom werd geboren op 21 maart 1970 in Paramaribo. 

Farida van den Stoom is een professionele en veelzijdige actrice.

Farida's ouders zijn in Suriname geboren. Zij is de oudste uit het gezin en heeft nog een zusje en een broertje. Farida volgde het VWO en de toneelschool. Na haar opleiding aan de Toneelschool Amsterdam (1995), heeft ze veel creatieve kilometers gemaakt in de theater en televisie wereld.

Ze is bekend van de tv serie Rozengeur en wodkalime, de serie taxi van Palemu opgenomen in Suriname en een reeks opvallende commercials (Fortis reclame met grote roze bril/Sonja, de bakker van Bolletje en de enthousiaste reisleidster van Nationale Nederlanden).

Farida heeft geacteerd in de speelfilm 'Paramaribo Papers' en de televisie  series Rozengeur & Wodka lime (seizoen 1), Alex Fm, Zoop en Costa 4.

Op theatergebied acteert Farida regelmatig in theaterproducties van het Cosmic theater (o.a. het Hollandse Nieuwe festival). Als danseres heeft ze meegewerkt aan verschillende videoclips, o.a. voor K.Liber en Sugacane, maar ook voor grote bedrijfsfeesten als Logitech en T.Mobile. Verder is Farida werkzaam als rollenspel actrice voor bedrijven en doet ze freelance opdrachten als model.

 Farida is geboren in Suriname en heeft daarna een aantal jaar op Curacao gewoond. Inmiddels woont ze met veel plezier in Amsterdam. Haar sterrenbeeld is Ram. Ze houd van avontuur, reizen en boeiende mensen ontmoeten. Geen dag hoeft voor haar hetzelfde te zijn. Wel probeer ze elke dag te genieten van het leven en te lachen.  

 

Farida heeft een zelfgeschreven act , De Enige Echte Dushi, die ze regelmatig speelt op evenementen en festivals. In deze act van 15 min speelt de Antilliaanse Olivia de hoofdrol. Deze dame van de straat weet zichzelf met humor en lef te presenteren. Olivia draagt strakke leggings, en  schakelt moeiteloos van vloeken naar flirten. Ze maakt haar dromen waar en is niet bang om te falen. Met haar levens verhaal inspireert ze anderen. Ze is spontaan, weet te ontroeren en vooral te entertainen. De act is een mix van bestaande teksten en improvisaties, maar elk actueel thema kan erin verwerkt worden (inspiratie/overleven van financiele crisis/vrouwen themaís/Antilliaanse onderwerpen/ondernemen). Daarom is deze act geschikt voor een diverse gelegenheden: Beurzen, zakelijke bijeenkomsten, workshops en privť feesten.

Op de website www.allfarida.com staat alles wat Farida doet op creatief gebied.Ze is ook te volgen op Facebook, twitter en youtube.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!