:: Biografie

 FRANCISCO ELSON

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Francisco Elson werd geboren op 28 februari 1976 in Rotterdam. 

Francisco Elson is in Nederland wellicht geen bekende naam maar in Amerika speelt hij in de NBA (National Basketball Association). Dť competitie waarin iedere basketballer op de wereld wil spelen. 

Fransisco verruilt seizoen 2006/2007 'Denver Nuggets', waar hij enkele jaren heeft gebasketbald, voor 'San Antonio Spurs'. Hij heeft een contract voor twee jaar gekregen, met een waarde van zes miljoen. De Spurs veroverden in het seizoen 2004/2005 nog de titel in de NBA. Francisco en de Spurs staan momenteel in de NBA-finale, dat is vrij bijzonder. Er is slechts een handjevol Nederlanders dat Łberhaupt het NBA-niveau haalt, laat staan de finale. Felicitaties aan Fransisco met zijn overstap naar de beste competitie ter wereld!

Francisco werd 5 juli 2007 gehuldigd in zijn geboorteplaats Rotterdam. De center werd in juni 2007 de eerste Nederlander die de NBA-titel wist te veroveren. Hij pakte in zijn eerste jaar in San Antonio direct de felbegeerde titel. Francisco raakte in de playoffs weliswaar zijn basisplaats kwijt, maar bleef een belangrijk deel van de vaste rotatie in de ploeg van coach Greg Popovich. 

Francisco is een samenwerking aangegaan met Telecommunicatie bedrijf Suriname Telesur, om voor een jaar het gezicht van het bedrijf te zijn bij promotionele activiteiten. 

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!