:: Biografie

 DJ CHUCK D

:: Website 
www.dancehallcrew.com

:: E-mail
 
dancehallcrew@chello.com

 

Frans Pinas werd geboren in Paramaribo. 

Frans Pinas begon in de 1992 (samen met Dave Andriesse en Ronald Lichtenberg) 'FP Records & Promotions'. Dit is een muziek/promotie/management bedrijf gevestigd in Rotterdam. Ze promoten wereld muziek, maar zijn gespecialiseerd in reggae muziek. FP Records geeft shows en promoot nationale en internationale artiesten.


Chuck D & Joseph Hill

Het begon allemaal in de negentiger jaren, met de intentie om reggae en urban muziek te promoten in Nederland. Het is uitgegroeid tot een wereld wijde bekendheid, met medewerking van de grootste in de reggae muziek, namen als Buju Banton, Gentleman. Kassav (Zouk), Swamp Dogg (Blues), Beenie man, Junior Kelly, Joseph Hill, Beres Hammond, Capleton, Jah Red, Elephantman, Gregory Isaacs en veel meer bekend passeerde al de revue bij FP Records. 

FP Records & Promotions is de grootste op het gebied van promoten van reggae muziek in Nederland, maar ook ver daarbuiten als Suriname en Frans Guyana. FP Records & Promotions stonden op grote festivals als: het 'Kwakoefestival', 'Two 77 Splash', 'Ruffadam Reggae Sumfest' en het  'Smile Surinam Smile Festival'. Wekelijks organiseren ze Reggae/Dancehall partyís in Rotterdam (o.a in Nighttown, Club Broadway & Club Blacklite).

FP Records heeft ook zijn eigen radio show, opname studio (bekend van de 'Ruffstar' family CD's) en staan in contact met alle grote clubs en festivals. Sinds begin 2006 is FP Records & Promotions mede uitgever van het maandblad 'Global Smokers', het eerste Reggae/Dancehall magazine in Europa.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!