:: Biografie

 GOLDY

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Goldy Lakhai werd 22 jaar geleden geboren in Amsterdam.

Goldy is de jongste uit een gezin van vijf. Haar moeder is een Surinaamse van Hindoestaanse komaf en haar vader is een Amerikaan.

Het rappen is Goldy met de paplepel ingegoten aangezien haar moeder vroeger ook rapte. Daardoor is ze dan ook op elfjarige leeftijd de rap scene in gerold. Na twee jaren verscheen haar eerste single ĎZoete Inval', die tot de dag van vandaag populair is. Intussen heeft Goldy zes single's uitgebracht, waarvan de meeste ook van haar hand komen. Haar laatste single 'Kijk eens om je heen' kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Natuur Monumenten. Goldy treedt tegenwoordig met rappers op als Ali- B, Yes-R, Negativ en E-Life, dus zij heeft het als vrouwelijke rapster niet verkeerd gedaan, erkenning voor haar harde werken.

Op dit moment is Goldy bezig de laatste hand te leggen aan haar eerste album die hoogstwaarschijnlijk voor eind van het jaar wordt uitgebracht. Ze werkt er hard aan. Haar vurige wens is om internationaal door te breken en om zo snel mogelijk over te schakelen naar Engelstalig rappen.

Goldy heeft recentelijk ook een eigen kledinglijn met als merk 'Goldy' gelanceerd. De eerste lijn kleding bestaande uit een bloesje en slip, zijn al uitverkocht. 

Goldy is vaker benaderd voor modellen werk, maar heeft dat tot nu toe geweigerd. Haar hart ligt namelijk volledig bij het rappen.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!