:: Biografie

 GORDON TOUW NGIE TJOUW

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Gordon Touw Ngie Tjouw werd geboren op 9 juni 1985 in Paramaribo, Suriname.

Gordon studeert en zwemt aan de Indian River Community College in de Verenigde Staten.

Gordon kwam tijdens de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene uit op de 100 m vlinderslag waar hij 56,68 seconden voor nodig had. Dit was onvoldoende om door te kunnen naar de volgende ronde.

Gordon heeft 15 maart 2008 op de Zuid-Amerikaanse Open zwemkampioenschappen brons behaald op de 100 meter vlinderslag. Hij tikte aan in 54,80 seconden. Ook twee jaar terug had hij brons weten te behalen op deze afstand. Gordon had in de serie een tijd van 55,98 seconden geregistreerd. Voorzitter Guno van der Jagt van de Surinaamse Zwembond, die de wedstrijden bijwoont, noemt de tijd van Gordon zeer goed, omdat het zijn eerste wedstrijd in een vijftigmeterbad was. De zwemmer is in elk geval in de lift, ook verbrak hij het record op de 100 yards vlinderslag tijdens de National Junior College Swimming Championships door goud te winnen in 47,10. Gordon staat in de belangstelling van vele topcolleges.

Gordon doet mee aan de Olympische Spelen in augustus 2008 in Peking, China. Samen met 3 andere sporters (zwemster Chinyere Pigot en de atleten Jurgen Themen en Kirsten Nieuwendam) vormt hij samen het Surinaams Olympisch team. Van deze vier is hij de enige die zich kwalificeerde voor deze spelen en dus geen 'wild card' nodig had. In de aanloop naar en tijdens de spelen worden de zwemmers gecoacht door Anthony Nesty.

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!