:: Biografie

 HANNA BELLIOT

:: Website 
www.SurinamStars.com

:: E-mail 
hbelliot@bda.amsterdam.nl

 

Hanna Belliot werd geboren op 17 november 1947 te Suriname. 

Hanna komt uit een christelijk gezin en haar moeder trouwde met de zoon van een bisschop. Als meisje van veertien organiseerde ze in de wijk Zorg en Hoop in Suriname gospelfestivals voor koren. Voor haar ontspanning luistert Hanna graag naar de muziek van Jessie Norman en Maria Callas, Mahler en Brahms. Vanuit haar offspring houd ze zielsveel van de klassieke dans uit Afrika. 

Hannah Belliot is van origine pedagoge en maakte furore als voorzitter van het stadsdeelbestuur Amsterdam Zuid-Oost. Hannah maakt zich sterk om de traditionele stemmers op de partij te behouden en nieuwe groepen stemmers aan de PvdA te binden. Hannah beheert de portefeuilles Zorg, cultuur, lokale media en monumenten. Hanna is lid van de PvdA sinds 1997
Wethouder sinds 2002. 

Hanna heeft voor de PvdA gekozen, omdat ze ervan uitgaat dat de PvdA vooral mensen in achterstandsposities centraal stelt.

 Hanna wordt de koningin van de Bijlmer genoemd en draagt die titel met trots. Ook wordt ze gezien als een robuust en stevig bestuurder of een vrouw met een langgerekte visie vol vergezichten? Misschien daarom niet altijd onomstreden. 

Hanna is gezegend met een tomeloze drive, wilskracht en drang te creŽren, en het lijkt alsof deze vrouw 'to the max' gaat met besturen. Waar trage kleurlozen zich veel moeite moeten getroosten om maar vooral niet uit de bocht te vliegen bij het nemen van flauwe politieke haarspeldbochten, gaat deze bestuurder als een speer recht op haar doel af. Hanna Belliot is de allereerste zwarte Amsterdamse wethouder en de constante factor waarmee de Kunst & Cultuur maar ook de Zorg rekening houdt.

Helaas gaat PVDA politicus Hannah Belliot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 stoppen met haar politieke carriŤre. Zij vind niet dat mensen meer dan acht jaar aaneengesloten in de politiek moeten blijven. Ze is er verder van overtuigd dat er heel veel mensen om haar heen zijn die de ambitie en de deskundigheid hebben om te besturen. Zij moeten nu deze kans krijgen!

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!