:: Biografie

 HARTO SOEMODIHARDJO

 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Harto Soemodihardjo werd geboren in Paramaribo.

In 1982 kwam Harto naar Nederland.

Harto was de huiscomponist van het Doetheater. Hij werkte als producent met onder andere Candy Dulfer en als muzikant en/of componist met onder andere Gerda Havertong, Nanga Kompť, Denise Jannah, Ruth Jacott, Manouschka Zeegelaar-Breeveld, Steve Teunis, Sonny khoeblal, Erik Refos en vele anderen.

Harto schreef de muziek voor onder andere het toneelstuk 'Roi, mi boi', 'Romeo 'n Juliette: a Caribean xperienz'. Hij werkte met Mike Ho Sam Sooi aan de 'Dogla' serie's en hij heeft de muziek geproduceerd voor het theaterstuk 'de Koningin van paramaribo'. Ook staat hij garant voor de muziek bij de theatrale voorstelling van 'de tranen van den Uyl'. 

Harto is het muzikale brein achter de succesvolle producties van Jorgen Raymann, 'Even slikken', 'Het beste van Jorgen raymann', 'In Holland staat mijn huis', in deze theaterproducties zijn veel liedjes te horen, die Harto heeft geproduceerd.

Eigenlijk is Harto bij zo'n beetje elke Surinaamse muziek productie betrokken. Hij heeft met vele artiesten samengewerkt en voor vele producties muziek geschreven. Ook begeleid Harto andere muzikanten bij optredens en producties.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!