:: Biografie

 HENK BAKBOORD

:: Website 
www.hmartproductions.com

 

Henk bakboord werd geboren op 8 november 1961 in Paramaribo. 

In het voorjaar van 1983 introduceerde Henk Bakboord Breakdance en  Electric Boogie voor het eerst in de Amsterdamse clubscene. Ook was hij de eerste die op de TV met Electric Boogie kwam. Al gauw werd deze aanvankelijke rage door de media opgepikt en maakte Henk enige tijd furore met de formatie 'Alex and the City Crew', bekend in binnen en buitenland. 

In televisieseizoen 1987-1988 acteerde Henk in de 6 delige KRO jeugdserie 'De Band', geschreven door Marjan Berk. In 2000 vervulde hij een bijrol in de Nederlandse speelfilm 'Rent-a- Friend' van regisseur Eddy Terstall. 

Van 2002 tot 2005 heeft Henk zijn eigen dansschool gehad waar hij de jeugd in Amsterdam Westerpark met behulp van Breakdance/Electric Boogie technieken en trainingsmethoden een positieve houding bijbracht. Enkelen van Henk’s (oud)leerlingen hebben inmiddels hun weg naar een reguliere dansvooropleiding gevonden. Deze jongeren hebben zich, volledig gesteund door hun ouders, een danscarrière ten doel gesteld.

Onlangs heeft Henk in samenwerking met Thieme-Meulenhoff Educatief zijn medewerking en deskundigheid verleend aan Palet Mono Dans CKV1. Ook heeft hij eind oktober 2004 in samenwerking met de Justitiële Jeugdinrichting Rentray Lelystad met veel succes een dansproject voor gedetineerde jongeren in de leeftijd van 14 – 20 jr. afgerond. Inmiddels hebben ook de Glen Millschool en Rentray Eefde belangstelling getoond voor Henk’s methodieken.

In de maanden maart/april 2006 werkt Henk aan een project in opdracht van Rentray Eefde. Dit project heeft als doel enkele jongeren naar een heus optreden te begeleiden! Ook de leiding van de Parnassiaschool voor praktijkonderwijs te Amsterdam was zeer enthousiast over de behaalde resultaten met de leerlingen, evenals vele basisscholen door heel Nederland. Inmiddels is Henk’s goede naam doorgedrongen tot de Faculteit Bewegingsdidactiek van de UVA. Zowel de UVA als de HVA zijn welwillend om Henk’s methodieken langs de wetenschappelijk meetlat te leggen.

Tegenwoordig is Henk expert op gebied van OldSkoolHiphop over het algemeen en is hij een veelgevraagd begeleider met betrekking tot dansprojecten in Justitiële Jeugdinrichtingen. Ook verzorgt hij optredens voor diverse zelfstandige artiesten en treed hij in die hoedanigheid op als agent.  

In de zomer van 2006 was Henk druk doende met uitbreiding van 'HM ArtProductions', zijn eigen snelgroeiende onderneming op cultureel/podium artistiek gebied. Oktober 2006 was Henk te zien in 'AT5 Amsterdams Peil'. De uitzending ging over de geschiedenis van het breakdancegebeuren in Amsterdam, de 'B-Boys' van toen. Verder is de film waar aan Henk heeft mee gedaan 'Rent-a-friend' vanaf 1 november, de openingsfilm op het filmfestival in Cuba! Het wordt Spaans gesynchroniseerd, dat betekend dat Henk Bakboord dus 'Internacional' gaat!

Binnenkort is Henk in een reclamespot met betrekking tot de ‘frisse luchtcampagne’ van de Gemeente Amsterdam te zien. Deze campagne zal een jaar duren, ook zolang zal de commercial te zien zijn op AT5 en RTVNH. 12 november aanstaande gaat de Campagne van start. In de clip speelt Henk zichzelf. Verder gaat hij waarschijnlijk de choreografie voor een internet commercial van de KLM verzorgen. Ook gaat Henk een Brits acteur 2 dagen begeleiden en leren hoe te bewegen. Donderdag 1 en vrijdag 2 november gaat hij aan de slag met Mr. Harvey, de Britse acteur voor het KLM spotje. Harvey is een van de acteurs uit Footballer's wives (Noppen en Naaldhakken).

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!