:: Biografie

 HOWARD KOMPROE

:: Website 
www.watdoethoward.nu

 

Howard Komproe werd op 6 oktober 1971 geboren in Den Haag. 

Inmiddels woont Howard sinds ruim 10 jaar in Amsterdam. Het podium was direct 1 van Howard's grote liefdes. Op de lagere school speelt hij de ene musical na de andere met als gevolg dat hij daarna naar de balletmavo in Rotterdam gaat. Daar kiest Howard definitief voor toneel. Na de middelbare school wacht Howard's diensttijd. Hij schopt het tot 'Lader', op de Leopard II tank. 

Daarna bezoekt hij de Toneelschool in Utrecht, maar kan met de opleiding niet volledig uit de voeten. Ondertussen wordt hij regelmatig gevraagd feesten en clubs op te leuken als stand-up comedian. Dat bevalt hem zo goed dat hij besluit serieus werk te maken van deze passie. Hij doet auditie bij Comedytrain. Hij wordt aangenomen. Daar ontmoet hij onder andere Najib Amhali, waarmee hij later FreshWagon opricht.

Ondertussen heeft Howard het zo druk met alle optredens, dat hij geen tijd meer heeft voor zijn opleiding. Hij stopt met school hetgeen niet over een nacht ijs gaat. Uiteindelijk is deze keuze het beste wat hem had kunnen overkomen. Hij krijgt een hoofdrol in de jongerenserie Westzijde Posse bij Veronica, een eigen radioshow op Talkradio en een talkshow voor de KRO. Festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz en de Uitmarkt zien hem graag als presentator. Twee jaar lang introduceert hij de kinderconcerten in het Concertgebouw en ook Klokhuis maakt gebruik van Howard’s talent. Ook was hij te zien als presentator van tien afleveringen 'Gaan of Staan' van Veronica. 

In het seizoen 2000-2001 komt Howard vervolgens met zijn eerste avondvullende one man show 'Luister Loekoe Yere Kijk!' In deze voorstelling verhaalde Howard op zijn geheel eigen wijze zijn persoonlijke Odyssee. In 2002-2003 volgde zijn tweede cabaretprogramma 'DusDat...'.
In 2005 speelde Howard zijn solo programma genaamd 'Ambidexter'.

In 2006 is Howard terug met 'Howard 4t 1&ander'. De cabaretshow loopt tot april 2007 in diverse theaters.

In december 2010 staat Howard samen met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Roué Verveer op de planken. Vier comedians met dezelfde achtergrond gaan samen het theater in onder de naam ‘Caribbean Combo’. Als individu hebben zij allemaal al heel wat bereikt en nu bundelen zij hun krachten om er een unieke, eenmalige voorstelling van te maken. Stand-up, cabaret, variété en muziek kortom één groot feest!

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!