:: Biografie

 ILONKA ELMONT

:: Website 
www.killer-queen.com

:: E-mail 
info@killer-queen.com

 

Ilonka Giovanna Elmont werd geboren op 11 september 1974 te Paramaribo, Suriname. 

Ilonka's grootouders woonden op Lelydorp, waar zij van hun opvoeding genoot en het grootste gedeelte van haar jeugd heeft doorgebracht. 

Als kind had Ilonka een overdosis aan energie, ze was een echte wildebras. Op school was zij een vlotte leerlinge, maar haar kwajongensstreken bleven niet ongemerkt. De nodige ouder-leraar gesprekken waren in haar geval zeker niet uitgesloten. Op 12 jarige leeftijd vertrok Ilonka naar Nederland om bij haar moeder te gaan wonen.

Mocht men over decennia`s de naam 'Elmont' in onze sport horen, dan staat deze synoniem voor diverse wereldtitels en andere successen in het Muay Thai. Haar prestaties door de jaren heen spreken voor zich. Ze zijn bij publiek en media inmiddels wereldwijd bekend, de 'Killerqueen', dé kampioene bij de dames, Ilonka Elmont. Ze is het en ze weet het. Ze gedraagt zich ernaar. Ze is zeer charismatisch en weet hoe ze haar publiek moet vermaken. Ilonka heeft een "attitude", maar mág dit ook hebben. Ze kan de 'opperbitch' zijn die je haat of waar je van houdt. Maar er is ook een andere kant: met een knipoog en haar brede glimlach weet ze je te charmeren. 

Ilonka vocht 36 prof MT-partijen. Ze won er 32, en ze verloor slechts 4 maal. Ilonka maakte maar liefst 14 Knock-outs. Ook vocht ze diverse keren tot ver boven haar normale gewichtsklasse. Met haar 1.58 mtr is ze een absolute heerser in het Muay Thai gebeuren. Op haar erelijst staan o.a.: * Nederlands Kampioen M.T.B.N. - 52.1 KG, * Nederlands Kampioen N.K.B.B. - 52.1kg, * Europees kampioen  E.P.M.T.F - 50.8 KG, * Wereldkampioen W.M.T.C - 51.5 KG, * Wereldkampioen W.P.K.L - 50.8 KG, * Wereldkampioen W.P.K.L - 50.1 KG, * Wereldkampioen W.P.K.L - 52.5 KG, * Wereldkampioen I.M.K.O - 51.0 KG.

In de ring is Ilonka vooral gevreesd door haar kunde in het clinchwerk. Ze is allround. Behendig in het gebruik van haar knieën en ellebogen. Ook haar bokswerk is enorm vooruit gegaan. Mede door trainingen om in Peking (2008) ook in de 'dames bokswereld' te slagen. NOC*NSF heeft echter helaas onlangs het dames boksen verworpen. 

Lucien Carbin zei eens:'Als een vechter of vechtster bij mij traint moet deze minimaal over twee knock-outs beschikken. Welke maakt me niet uit. Een knock-out is een knock-out. Ik stuur geen vechters de ring in waarvan ik bij voorbaat weet dat deze vijf ronde’s moeten knokken'. Ilonka bedient hem hierin reeds jaren op zijn wenken. Ilonka heeft veel bereikt in de wereld van de vechtsport (die toch hoofdzakelijk uit mannen bestaat). Daarnaast zet ze zich ook maatschappelijk in. Ilonka heeft het Ereburgerschap in Amsterdam ontvangen. Ilonka heeft jeugdprojecten opgezet: Jongeren aan sporten te krijgen met Min.VWS en een jeugdproject met gedetineerde jongeren. Sport Verbroederd. Verder was zij betrokken bij 'Fight the Virus' (Stop AIDS Campagne).

Naast haar sportcarriere richt zij zich ook op een media/film/tv carriere. Ze krijgt privelessen van Hugo Metsers III. Zij heeft al een gastrolletje gespeeld in de tv-serie 'Bureau van Speijk' en 'Schimmen'. Wat een succesvol debuut was. Tevens is Ilonka ook regelmatig te horen op de Radio bij 'BNN'.

Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft in juni 2008, in samenwerking met de UNICEF speciaal voor jongeren een nationaal programma ontwikkeld met als doel een gezonde levenstijl onder jongeren promoten doormiddel van sport en spel. Om dit doel te bereiken heeft de UNICEF 7-voudig wereld kampioen Ilonka uitgekozen om als rol model voor de jeugd op te treden. Jongeren hebben rolmodellen nodig waaraan ze zich kunnen spiegelen zegt Ilonka en ze voelt zich daarom ook vereerd dat ze zich samen met de UNICEF mag inzetten voor het jongeren werk in Suriname.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!