:: Biografie

 IVETTE FORSTER

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Ivette Forster werd op 9 augustus 1959 geboren te Amsterdam. 

Na het VWO is zij gaan studeren aan de Hogeschool te Wageningen. Na een paar jaar koos zij ervoor een cursus regie aan de Media Academie Santbergen te gaan volgen. Dit bleek geen verkeerde keuze te zijn, direct hierna kon zij bij de VPRO terecht. Hier heeft zij 3 jaar gewerkt, als presentatrice en redactrice van het programma 'Bij Lobith'. En zij verzorgde de samenstelling en presentatie van het programma 'Nocele'.

Hierna begon zij bij de Amsterdamse TV zender AT5 waar zij ruim 7 jaar te zien is geweest als presentatrice van het AT5 Nieuws. Zij verzorgde ook voor vele items de verslaggeving, o.a. Special Report.

Ook nationaal is zij geen onbekende, vijf seizoenen presenteerde zij (samen met o.a. Jan Douwe Kroeske) het VARA programma 'Jules Unlimited'. Verder heeft zij 'BV de Wereld' en 'Studio 2' van de Tros gepresenteerd en is zij naar India geweest om een documentaire voor de VPRO te maken. Bij Joop van den Ende heeft zij reportages gemaakt voor de Sponsorloterij. Verder spreekt ze geregeld in voor de NPS en maakt voortdurend reportages, items en documentaires voor de Moslimtelevisie, MTNL.

Haar spontane persoonlijkheid maken haar bijzonder geschikt voor het leiden van gesprekken, het presenteren van congressen en het maken van bedrijfsfilms. Eerdere opdrachtgevers waren: Alternative View, NPS, Amnesty International, Racisme Beat It Festival, Hivos, Signum, Theater Instituut Nederland, LBR, Meldpunt discriminatie, Politie Holland Midden, Ivo Niehe Producties, TWAIN, JBF Producties, Ars Media, Ouwehands Dierenpark, GVB, Dexter Communicatie, Teleac NOT en MTNL.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!