:: Biografie

 IWAN LEEUWIN

:: Website 
www.SurinamStars.com

:: E-mail 
iwan.leeuwin@planet.nl

 

Iwan Leeuwin werd geboren op 15 juli 1959 in Paramaribo. 

Al vanaf zijn jeugd in Suriname is Iwan bezig met het organiseren van bijeenkomsten, feestjes, vergaderingen en het besturen van organisaties. Iwan kwam naar nederland om zich breder te oriŽnteren en heeft toen gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden, onder andere in de politiek, de vakbond en de medezeggenschap. Hij kan makkelijk met iedereen communiceren en doet daar zijn voordeel mee als verantwoordelijke politicus.

 Iwan is bestuurslid van de FNV kadergroep EARN (Europees Anti-Racisme Netwerk), die zich inzet tegen racisme op de arbeidsmarkt. EARN wil een nieuwe impuls geven aan het gelijke kansenbeleid en het anti-racismebeleid binnen de FNV Vakcentrale en de verschillende FNV-bonden. 

Iwan was jarenlang gemeenteraadslid voor Groen Links in Diemen. Iwan is voorzitter van het Landelijk Platform Surinaamse Politici (LPSP). Hij is tevens ťťn van de initiatiefnemers van het Verbroederingsmonument. Het monument is een geschenk aan Suriname namens de Surinaamse gemeenschap in Nederland ter gelegenheid van dertig jaar onafhankelijkheid van de republiek Suriname. Verder is Iwan verkoper in een Business Center van KPN.

Het LPSP werd opgericht om als informeel netwerk te fungeren voor Surinaamse politici uit Amsterdam en omstreken. Het LPSP is vooral een plek waar Surinaamse politici elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten en kunnen praten over zaken die de gemeenschap aangaan. Het platform bestaat uit gekozen raads- en bestuursleden van Surinaamse afkomst. LPSP organiseert themabijeenkomsten en andere activiteiten en verzorgt vlak voor verkiezingen trainingen voor Surinaamse politici.

Iwan was gestopt als gemeenteraadslid, meer tijd om boeken te lezen van zwarte schrijvers. Maar in 2010 pakt hij de werkzaamheden weer op en beland voor Groenlinks wederom in de gemeenteraad. Hij heeft de ambitie en het vermogen om de visie van GroenLinks in het stadsdeel verder te vormen en leiding te geven aan het fractiewerk dat nodig is om de GroenLinkse politiek in het daglicht te brengen.

 

      © 2010 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!