:: Biografie

 IWRIS KELLY

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Iwris Kelly werd geboren op 29 november 1972 in Den Haag. 

Iwris is vernoemd naar haar vader Iwan en de bloem Iris. Iwris studeeerde in 1996 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar studie werkte ze als bureauredactrice bij onder andere Barend & Witteman en actualiteitenprogramma Netwerk. 

Iwris begon in 1998 met presenteren. Sinds mei 1999 werkte Iwris bij AT5 als verslaggeefster en nieuwslezeres. Verder werkte Iwris ook bij KRO's NLNet. Per 1 november 2002 werkt Iwris bij het NOS Journaal.

Iwris was ooit genomineerd voor een 'OLON-award' (Organisatie Locatie Omroepen in Nederland). En in 2002 was zij genomineerd voor de 'Philip Bloemendal Prijs'.

Iwris deed ooit werkervaring op als verslaggeefster voor 'The Wembley Observer' in London. Daar kreeg ze bewondering voor de Britse manier van journalistiek bedrijven. Iwris leerde daar zo 'naturel' mogelijk te blijven. Een 'losse' manier van presenteren die ze in Groot-BrittanniŽ leerde kennen. Daar maken ze veel gebruik van woordspelingen en kwinkslagen. De presentatoren van 'BBC', 'Sky News' en ook 'CNN' zijn heel serieus, maar zij zijn toch persoonlijkheden die zichzelf blijven en die ook losjes blijven. Iwris vind dat er in Nederland soms wat stijfjes wordt gepresenteerd. Ze probeer altijd als zichzelf het nieuws te vertellen, in plaats van presentator te spelen.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!