:: Biografie

 JAH LEVI

:: Website 
www.SurinamStars.com

:: E-mail 
jah_levi_music@hotmail.comEnglish

Gordon Gregory de Vries werd geboren op 22 oktober 1979, te Paramaribo. 

                                                                                      Jah Levi & Jah Warrior
Jah Levi is een opkomend  dancehall/reggae artiest.
Jah Levi schrijft zijn eigen teksten en componeert zijn eigen muziek. Jah-Levi kreeg zijn naam van Kaapverdische vrienden uit Rotterdam. Hij timmert al 8 jaar aan de weg en heeft al twee CD's uitgebracht, 'Bitches en Snitches' en 'Dem Cyaan hold mi speed', binnenkort komt er een CD/DVD uit bij de Trinity Sound Studio in Suriname.

Jah-Levi is niet altijd solo artiest geweest. Vroeger zat hij bij een groep, 'LOC.O.C 3027'. 

Jah-Levi zingt in het Sranantongo, Nederlands, Patois en Spaans. Jah-Levi's voorbeeld is Dadi Yanki, toch doet hij niet hetzelfde als wat Yanki doet. Hij vind vooral de beat van reggaeton interessant en hij heeft bij het mixen zijn eigen reggaeton stijl gemaakt. Een bekende radiohit van Jah-Levi is 'Oema a yu mi want'.

Eerder maakte Jah Levi in Rotterdam furore in underground urban locaties, als Pier 80 in de deelgemeente Delfshaven, Lloyd Pier bij Schiehaven, Broadway Bar aan de Nieuwe Binnenweg, in het Zuiderpark bij Ahoy, maar ook op het Kwakoe Festival in Amsterdam. Op deze plekken trad Jah-Levi op met artiesten die bekend zijn in de underground culture scène, onder andere dj Fader, RMB, Scep van de groep Ablaze, G-Dub en Papi Suave. 

Jah Levi woont weer in Suriname, werkt hard aan zijn toekomst en binnenkort horen jullie zeker meer over hem. In 2006 kwamen de singles 'One world order', 'Sranang', 'Oema joe mooi', 'Faya Blaze' en 'Tang Lobi Joe' uit en binnenkort volgt er een album. In november 2006 kwam het nummer 'Tang Lobi Joe'  in de Top 10 van de hitparade in Suriname.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!