:: Biografie

 JENNIFER TORDJO

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Jennifer Tordjo werd geboren op 5 januari 1971 te Paramaribo.

Jennifer komt uit een muzikale familie. Haar vader was vroeger drummer en zanger, en al haar 3 broers en 4 zusters doen ook aan muziek. Ze zitten verspreid over verschillende muziekgroepen. Een jongere broer van Jennifer speelt samen met haar in 'Final Step', 1 van haar zusters zingt voor 'Ultama' en de anderen hebben ook allemaal hun eigen bands. Ook de vriend van Jennifer speelt in Final Step.

Final Step is een allround muziekformatie uit Suriname. De groep bestaat sinds 1993. Ze bestaan uit 12 leden met een multiculturele achtergrond. De vocalisten zijn Jennifer Tordjo, Robby Soekatma en Ristie Pawiroredjo. Het repertoire is verrassend, eigentijds en bovenal multicultureel. De teksten hebben veelal betrekkingen op samen leven. De composities zijn van hoog internationaal gehalte. Zo zijn er soulballads, chutney-bubbling, wave, soca, rockballad, zouk en Dandut javaanse nummers te beluisteren. Het belangrijkste wapen: de meertaligheid van de songteksten.

“De CD “ALIVE” is in muzikaal opzicht ook van bijzonder hoog gehalte. De composities vormen een unieke, verfrissende, diverse en onverwachte mix van genres. Dit is de reden waarom de CD een kunstwerk genoemd mag worden maar bovenal een goed overzicht weergeeft van de recente ontwikkelingen en de rijkdom van de hedendaagse Surinaamse popmuziek.

Jennifer componeerde het nummer "Lieve Schat" afkomstig van het album zelf, en schreef ook de tekst. In de tekst heeft ze Nederlandse Sranantongo en Engels door elkaar geweven. "Het is de manier hoe we hier in Suriname praten", meent ze. Toen de jongen van Final Step dit nummer hoorde, wisten ze meteen dit wordt een hit. Het nummer heeft op vrijwel alle radiostations over geheel Suriname op nummer 1 gestaan. De plaat kwam bij Radio 10 en Garuda meteen op de eerste plaats binnen en stond ook bij Bersama, Kankantrie, RP, B104, Apintie, SRS en Pertjaja enkele weken op nummer 1.

Jennifer concentreert zich op een solo carrière , maar zal de groep niet gauw verlaten, ze is er vanaf het begin bij: "We hebben de pina samen gegeten, dus ga ik zeker echt niet opeens eruit springen".

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!