:: Biografie

 JEREMY SNO

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Jeremy Gavin Clinton Sno werd geboren op 21 maart 1982 in Rotterdam.

Jeremy komt uit een echte artistieke familie waarin zijn vader gospel zanger, gitarist en acteur is en zijn moeder culturele evenementen organiseert. Jeremy was altijd vaste gast bij de optredens van zijn vader en was dan ook altijd backstage te vinden. Na een aantal toneelstukjes te hebben gespeeld op de basisschool wilde hij ook graag na schooltijd theater maken en zijn ouders regelden dan ook een plaats bij een particuliere theaterschool. Na daar een aantal jaar lessen te hebben gevolgd ging Jeremy naar Theaterschool Hofplein in Rotterdam waarna hij zich inschreef bij een castingbureau. Hierdoor kreeg hij op zijn 15e zijn eerste rol in een bedrijfsfilm van de landmacht waarna er nog verschillende rollen volgden. Verder heeft hij spellessen gevolgd van Carina Holla en Carline Brouwer en kreeg zanglessen van Denise Wijngaarden, Floor van Zutphen en Margot Giselle. Daarnaast heeft hij presentatietrainingen van Simone van den Ende gevolgd.

Jeremy Sno was presentator van 'Puzzeltijd' bij RTL4. Naast het acteren presenteerde Jeremy 'Smart TV': een jongeren lifestyle programma op Rotterdam TV. Ook presenteerde hij 'Bounce Hour': een Soul/R&B radioprogramma op de Rotterdamse frequentie. Naast het presenteren van Puzzeltijd krijgt hij presentatietrainingen van Simone van den Ende.

Jeremy is ook presentator van 'Kicks 'n Tricks Zumbi Event', een jaarlijks martial arts lifestyle event te Culemborg. 

Eerder deed hij presenteerde hij op de 'Game Expo' in Jaarbeurs Utrecht de stand van de HALO2. Ook presenteerde hij op Het Instrument, 'The event for Laboratory and Industry' in de Jaarbeurs in Utrecht. Verder presenteerde Jeremy op de Power Unlimited Gameplay 2004 in Jaarbeurs Utrecht. En presenteerde hij samen met Paula Udondek (van 'Get the Picture') het internationale multiculturele 'HA-SCHI-BA' Popfestival (zo'n 150000 bezoekers!) te Den-Haag. 

Verder was Jeremy in verschillende gastrollen te zien in onder andere: 'Rozengeur en Wodka Lime' (Verdachte van mishandeling), 'Onder Weg Naar Morgen' (Roger Seegers), 'Goede Tijden Slechte Tijden' (Mike, vleier van Charlie), 'Ernstige Delicten' (Handlanger Guido), 'Bradaz' (Roy 
een vriend van een van de hoofdrol spelers), 'Finals' (Vaste rol van Serge Bruinzorg een leerling van Havo 5), 'De Familie Verburgh' (Ernst, een profwielrenner die invalide raakt tijdens zijn voorbereidingen op het WK).

Verder heeft Jeremy zijn medewerking verleent aan vele voorlichtingsfilms. Onder andere; Rol van soldaat Marcel in voorlichtingsfilm 'De Draagbaar van de Landmacht', Rol van soldaat Bjorn in voorlichtingsfilm 'Wapenbehandeling van de landmacht', Rol van Jay in een voorlichtingsfilm bestemd voor voortgezet onderwijs en middelbare scholen over zinloos geweld, Rol van basbasketballer in een reclamespot van 'Holland Casino',
Rol van tv-freak in een reclamespot van 'Dr. Zap'. 

Verder is Jeremy de inspreker van de stem met Antilliaans accent van de  promo 'Zonnige Vakantie Curacao' bij RTL4.

 Vanaf januari 2006 speelt Jeremy de rol van '1st cast Mufasa', één van de hoofdrollen in de musical 'The Lion King', een co productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Walt Disney Theatricals.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars!