:: Biografie

JERREL HOUTSNEE

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Jerrel Houtsnee werd geboren in Paramaribo. 

Jerrel speelt de rol van Banzai in de musical 'The Lion King'. Daarnaast is hij zanger. Jerrel volgde The European School of Jazzdance Benjamin Feliksdal. Zanglessen kreeg hij van Jimmy Hutchinson en Alberto ter Doest, ook volgde hij acteerworkshops bij onder anderen Willem Nijholt en Mara Otten. 

Jerrel was te zien als understudy Simon en ensemble in de musical 'Jesus Christ Superstar' in Duitsland, ook speelde hij de rol van Banzai in 'The Lion King' in Duitsland en in de musical '42nd Street' vertolkte hij de rol van Andy Lee. Jerrel was understudy John in de musical 'Miss Saigon' in Nederland, Duitsland en Zwitserland, als solist zat hij in in 'Royal Court' en speelde in 'Fame De Musical' en in meerdere producties van 'Opus One', zoals 'Peter Pan', 'Porgy And Bess', 'Alleen Op De Wereld', 'Take Five', 'Visions And Voices', 'Swinging Shoes', 'Step By Step', 'Trinity', 'Over The Top' en 'Seagull'. Hij heeft dus heel veel musicals gedaan. 

Maar ook voor televisie heeft Jerrel het een en ander gedaan. Onder andere gastrollen in 'Kees & Co' en 'Goede Tijden  Slechte Tijden'. Jerrel was gast in 'Liedmachien'. Hij danste in meerdere televisieshows van John de Mol Producties. En zong onder andere op de castalbums van Miss Saigon, 42nd Street en The Lion King.  

Jerrel was choreograaf van diverse modeshows, speelde in meerdere videoclips en was model en deed reclamewerk.

In september 2006 start Jerrel bij de musical 'The wizzard of Oz' waar hij een hoofdrol gaat vertolken.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!